Eén jurk, twee koninginnen: Letizia en Máxima gespot in dezelfde japon

Wie draagt hem beter?

Het is duidelijk een design dat bij vorstinnen in de smaak valt. Deze rode japon van Massimo Dutti heeft zowel koningin Letizia van Spanje als koningin Máxima mogen kleden. Wat vind jij: komt de klassieke of de artistieke look beter uit de verf?

Royaal rood

De twee fashion queens droegen de rode jurk met diepe uitsnede aan de achterzijde allebei op geheel eigen wijze. 'Onze' Máx trok de creatie van Massimo Dutti afgelopen oktober uit de kast voor een bezoekje aan muziekcomplex Tivoli Vredenburg in Utrecht. Met uitzondering van haar zwarte mondkapje ging de koningin voor een volledige rode look: een kasjmieren jas van Oscar de la Rente, een handtas van Delvaux Brillant en in hetzelfde kleurtje laarzen van Gianvito Rossi. In haar oren bungelen vilten slangenoorbellen die voor een prikkie verkrijgbaar zijn op Etsy, het platform voor handgemaakte producten. Zo geeft Máxima maar weer eens een betaalbaar tintje aan haar outfit.

Beeld: Brunopress, Patrick van Emst

Letizia bracht afgelopen week ook een cultureel bezoekje: ze verscheen in de rode jurk bij de opening van een tentoonstelling in de Nationale Bibliotheek in Madrid. Het is een heel ander plaatje dan de monochrome, fleurige look van Máxima. La Reina Letizia houdt het allemaal wat meer ingetogen en klassiek. Het bordeaux-zwarte contrast van de jurk en de mantel komt prachtig terug in de glanzende pumps, maar een matchend mondkapje is geen onderdeel van het geheel.

En, wie komt er als winnaar uit de bus?

Beeld: Brunopress

Bron: Modekoningin Máxima | Beeld: Brunopress, Patrick van Emst

Laatste nieuws