'Hé, kennen we die jurk niet ergens van?'

Deze royals stelen graag uit de goed gevulde kast van hun (schoon)moeder.
'Hé, kennen we die jurk niet ergens van?'

Niets om aan te trekken? Deze royals stelen graag uit de goed gevulde kast van hun (schoon)moeder.

Het is natuurlijk logisch om couture nog eens te dragen. Omdat het prachtige ontwerpen zijn en omdat het zonde is zo'n jurk niet wat vaker uit te laten. Of gewoon, als lief gebaar naar de eigenaar, in dit geval de (schoon)moeder van deze royals. Maar niet elke gedeelde jurk is een gedeeld succes, kijk maar. Wie staat het beter?  

Bij het staatsdiner van het inkomend staatsbezoek van Nederland droeg prinses Stéphanie (rechts) een Elie Saab, die haar schoonmoeder aanhad in 2008, tijdens een staatsbezoek aan Zweden. Not so hot, qua look.

Maria Teresa droeg deze Elie Saab in 2005 voor het gala van de Nationale Feestdag, Stéphanie bij de contraprestatie tijdens het inkomend staatsbezoek van Nederland. En heel verrassend, de jurk staat haar beter dan haar schoonmoeder.

Bij deze paarse creatie is het 1-1, wie 'm het beste staat.

Mabel droeg voor het huwelijk van prins Pieter Christiaan met Anita de verlovingsjurk van haar schoonmoeder, uit 1965.

Ook Máxima grut wel eens in de garderobe van haar schoonmoeder: ze leent graag stola's en de groene jurk die Beatrix in 1981 tijdens een staatsbezoek aan België droeg, kwam tevoorschijn bij het 5 mei concert in 2014. Hier zie je dat proporties er wel degelijk toe doen: de jurk is gemaakt als lange jurk en komt niet helemaal uit de verf als midi bij Máxima, die veel langer is dan Beatrix. 

Bij haar bezoek aan Japan droeg kroonprinses Victoria (rechts) een jurk die in 1978 te zien was op haar moeder, koningin Silvia. Vic was destijds net een jaar.  

Uit hetzelfde jaar en met ook al zo'n rare Burda-kraag dit gele streepje, Silvia in 1978, Vic in 2017. Hmmm. De hemel behoedde dat prinses Estelle 'm in 2047 wéér aantrekt. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b513b3f8fc', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws