De bijzondere betekenis van Máxima haar jurk tijdens date night

Yay! Het was gisteravond date night voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Yay! Het was gisteravond date night voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De twee bezochten de eerste voorstellingsavond na heropening van het Nationale Theater aan het Spui in Den Haag.

Nederlandse theaters mogen vanaf 1 juni hun deuren weer openen voor maximaal dertig bezoekers. Het koninklijk paar kreeg twee voorstellingen uit de nieuwe reeks 'Het Nationale Theater speelt altijd' te zien. In totaal heeft het Nationale Theater twaalf voorstellingen voorbereid, welke geïnspireerd zijn op de huidige tijd en bevatten teksten vol hoop, troost en afleiding. hetnationaletheater.nl

Betekenisvolle Maxi(ma)-jurk

Tijdens het royal avondje uit haalde Máxima een betekenisvolle maxi-jurk uit de kledingkast. Het ding met pofmouwen (nieuwe favoriet van de koningin) komt uit de collectie van Zazi. Een merk dat achtergestelde vrouwen een financieel steuntje in de rug wil geven én ambachten van de vroegere zijderoute centraal stelt.

Zazi, €649

Hollandse touch

“Máxima's jurk is dan ook handgeborduurd door Indiase vrouwen en de stof doet daar nog een schepje bovenop. Volgens de website van Zazi is het kledingstuk namelijk gemaakt van gerecyclede khadi, een handgesponnen en geweven stof waar veel Indiase vrouwen hun vrijheid en financiële zelfstandigheid aan te danken hebben”, weet Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima te vertellen. Ook zit er een Hollandse touch aan de jurk: het gezicht achter Zazi, Jeanne Zizi Margot de Kroon, komt oorspronkelijk uit Den Haag.

Dit bericht bekijken op Instagram

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken de eerste voorstellingsavond na heropening van @hetnationaletheater in Theater aan het Spui in Den Haag. Het Koninklijk Paar ziet twee voorstellingen uit de nieuwe reeks ‘Het Nationale Theater speelt altijd’, die speciaal is ontwikkeld voor de heropening met inachtneming van de geldende maatregelen voor theaters. In het nagesprek praten het Koninklijk Paar en de andere theaterbezoekers met de acteurs en regisseurs. Koning Willem-Alexander spreekt zijn steun en waardering uit voor iedereen werkzaam in de theatersector. Theaters in Nederland kunnen vanaf 1 juni hun deuren weer openen voor maximaal dertig bezoekers, na een sluiting van elf weken vanwege de coronapandemie. #koning #king #koningwillemalexander #koningin #queen #koninginmáxima #theater #voorstelling #theatervoorstelling #covid19 #coronapandemie 📸Rotapool

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Bron: Modekoningin Máxima, Koninklijk Huis | Beeld: Koninklijk Huis

Laatste nieuws