Buitenspelen met Bea: prinses voor het eerst sinds corona-uitbraak weer in openbaar gespot

Sinds begin maart hebben we nog weinig van prinses Beatrix vernomen, maar vandaag was ze aanwezig bij de opening van de dertiende landelijke Buitenspeeldag.

Sinds begin maart hebben we nog weinig van prinses Beatrix vernomen, maar vandaag was ze aanwezig bij de opening van de dertiende landelijke Buitenspeeldag. 

De Buitenspeeldag wordt georganiseerd door Jantje Beton, een organisatie waar Beatrix beschermvrouwe van is. 

Buitenspelen

Ze luidde vandaag de bel van de speeltuinvereniging in Baarn om de Buitenspeeldag (letterlijk) in te luiden. Er was in de speeltuin ook een schoolklas aanwezig. Terwijl ze zich uitleefden op de toestellen werd de prinses natuurlijk ook bij de spelletjes betrokken. Of ze zelf ook lekker in een klimrek heeft gehangen, is onduidelijk… 

Dit bericht bekijken op Instagram

⁣Prinses Beatrix opent de landelijke Buitenspeeldag van Stichting Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton in een speeltuin in Baarn. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Jantje Beton roept kinderen op om dit jaar vooral in hun eigen buurt buiten te spelen.⠀ ⠀ Na de opening krijgt Prinses Beatrix een rondleiding door de speeltuin en spreekt zij met kinderen over hun favoriete buitenspelletjes. Ook spreekt zij met vrijwilligers van Speeltuinvereniging Baarn over hun speeltuin en het effect van de uitbraak van het coronavirus op hun vereniging.⠀ ⠀ Aansluitend spreekt Prinses Beatrix met vertegenwoordigers van Jantje Beton en medeorganisator Nickelodeon over het belang van spelen en de Buitenspeeldag. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van Jantje Beton.⠀ ⠀ #Buitenspeeldag #JantjeBeton #buitenspelen #prinsesbeatrix #prinses #princess #baarn #royalvisit #speeltuin #playground #nickelodeon @jantjebetonline @nickelodeonnederland 📸Patrick van Emst & Willeke Kieft

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Coronacrisis

Wel ging Beatrix na een rondje door de speeltuin in gesprek met vrijwilligers over het effect dat de coronacrisis op de vereniging heeft gehad. Beatrix leek in ieder geval erg vrolijk te worden van de spelende kinderen. “Gelukkig kunnen ze nu weer buitenspelen,” zei ze tegen de vertegenwoordigers van Jantje Beton en medeorganisator Nickelodeon. 

Bron: Vorsten | Beeld: Koninklijk Huis

Laatste nieuws