Zo blijft hertogin Kate in vorm tijdens de lockdown

Een eigen tennisbaan in de achtertuin geeft natuurlijk al een voorsprong.

Tijdens haar werkbezoeken mag Kate graag haar sportieve kant laten zien, maar ook nu ze aan huis gekluisterd is door de lockdown blijft ze in beweging.

Competitief ingesteld

Haar liefde voor atletiek heeft hertogin Kate met de paplepel ingegoten gekregen. Als kind deed ze al veel aan sport, en tijdens royal visits aarzelt ze niet om een sprintje te trekken of een balletje te slaan. En dan het liefst tegen prins William, want je krijgt Kate vooral in beweging als er wat te winnen valt.

“We weten dat Kate heel competitief en graag buitenshuis is”, vertelt Roberta Friorito van de podcast Royally Obsessed. “Ze zegt weleens hoe dol ze is op de buitenlucht, en iedere keer dat zij en William deelnemen aan sportevenementen zijn ze ontzettend competitief.”

Dat ze graag buiten is, blijkt ook uit Kates workoutroutine tijdens de lockdown. Nu ook de Cambridge's vanuit huis werken, schijnt Kate het liefst een stuk te gaan hardlopen op het grondgebied van Anmer Hall, het buitenhuis van de familie. Daar kan ze ook meteen gebruik maken van het zwembad en de tennisbanen die de buitenplaats rijk is.

Als we Friorito mogen geloven, heeft Kate ook een roeimachine in huis die zeer regelmatig gebruikt wordt. “Het gaat vanzelf bij haar, omdat ze veel oefent. Ze traint iedere dag en ze plankt ook graag. Vandaar dat haar core zo in vorm is.”

Goed voorbeeld

Volgens Friorito wil Kate de kinderen ook meegeven hoe belangrijk sport en beweging voor haar is. “Ze wil een goed voorbeeld zijn voor George, Charlotte en Louis: 'Kijk hoe belangrijk sporten is – Ik doe het iedere dag!'” weet de podcaster te vertellen. “Kate laat hen zien hoe een gezonde levensstijl eruitziet en voelt.”

Work out like a duchess

Net als de Cambridge-kinderen het voorbeeld van de fitte hertogin volgen? Dat kan ook zonder de luxe van een eigen zwembad of tennisbaan. Ga voor een lange wandeling, pak het hardlopen (weer) op en train de buikspieren door steeds een beetje langer in de plankhouding te blijven. Volgens The Daily Mail houdt Kate 'm 45 seconden lang vol, maar waar ze deze specifieke informatie precies vandaan hebben…In ieder geval geeft het een aanknopingspunt, mocht je net zo competitief ingesteld zijn als Kate zelf.

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws