Suits-collega springt in de bres voor Meghan Markle: ‘Ze is een warm, lief en zorgzaam persoon’ 

Op Twitter spreekt hij zich uit over de beschuldigingen aan het adres van de ex-royal.

Op het heugelijke nieuws van haar zwangerschap na komt Meghan Markle de laatste weken niet goed uit de verf in de media. Suits-collega Jon Cowan kan zich maar moeilijk vinden in de talloze aantijgingen en springt in de bres voor zijn oud-collega.

Onder vuur

Hertogin Meghan ligt momenteel behoorlijk onder vuur. Niet enkel om het interview dat ze met prins Harry aan Oprah Winfrey gaf – en wat nog niet eens volledig is uitgezonden –, maar omdat ze naar verluidt haar personeel pestte en treiterde toen ze nog wel als royal door het leven ging. Samen met haar man woonde ze destijds in Kensington Palace.

Jon Cowan, voormalig uitvoerend producent van de advocatenserie Suits, kan moeilijk geloven dat zijn oud-collega paleispersoneel het leven zuur maakte. “Het is ook mogelijk dat de hertogin van Sussex een goed mens is dat in een onvoorstelbare wereld belandde”, twitterde hij.

‘Warm persoon’

Cowan doet zijn best om het imago van Meghan weer een beetje op te poetsen en deelt op Twitter zijn herinneringen aan de Suits-actrice, met wie hij lange tijd samenwerkte. “Ik heb drie jaar met haar gewerkt, voordat ze een hertogin werd, en ik zag een warm, vriendelijk en zorgzaam persoon.”

“Ik weet niets van haar huidige situatie, maar ze krijgt van mij het voordeel van de twijfel.” Cowan deelde dit op het sociale medium nadat het Britse koningshuis aangaf op onderzoek uit te gaan na de pesterij-beschuldigingen aan het adres van Meghan Markle.

Het onderzoek

Uit een gelekte mail van een personeelslid staat dat Meghan twee persoonlijke assistenten uit het huishouden wegpestte. Het Koninklijk Huis liet als reactie hierop weten dat het geen pesterijen of intimidatie op de werkvloer tolereert. De personeelsafdeling zal daarom in gesprek gaan met betrokken werknemers.

Ook Meghan heeft via haar woordvoerder gereageerd op het onderzoek. Ze liet weten dat het haar veel verdriet doet. Meghan, die zelf ook doelwit van treiterijen was, ervaart het als een laatste aanval op haar als persoon.

‘Al zoveel verloren’

Vlak na de aantijgingen werd er weer een nieuwe clip uit Meghans interview met Oprah vrijgegeven. Het is niet geheel toevallig dat we de duchess daarin horen spreken over de 'leugens' van het koningshuis.

“Ik zou niet weten waarom zij zouden verwachten dat wij na al die tijd nog steeds zwijgen, terwijl the firm een actieve rol speelt in het in stand houden van aanhoudende onwaarheden over ons”, horen we haar in het fragment zeggen. “Als we hiermee het risico lopen dingen kwijt te raken… We hebben al zoveel verloren.”

Bron: Volkskrant, Twitter, Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws