Glamour met een knipoog

Beau Culinair: Vegan pasta met salie-botersaus en pompoen

Presentator Tim den Besten schotelt een pasta met botersaus en kaas voor.

Pasta van Tim den Besten

Presentator Tim den Besten schotelt een pasta met botersaus en kaas voor, geheel vegan.

Perfect voor iedereen die de inmiddels afgelopen Nationale Week Zonder Vlees nog door wil trekken in de rest van het jaar. Kan nooit kwaad toch?! Vandaag delen wij een heerlijk vegetarisch recept. Smullen!

Ingrediënten

Voor vier personen

  • 300 g linguine
  • 500 g pompoen blokjes
  • 1 ui, fijngesneden,
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • 15 g salie blaadjes, grof gehakt
  • 125 g Flora Plant
  • 40 gram rucola
  • 40 gram walnoten
  • Vegan kaas van Violife (even kijken welke je wilt hebben)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Kook pasta volgens verpakking en zet apart. Bewaar 4 eetlepels kookvocht.
  3. Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede ovenschaal. Meng met twee eetlepels olijfolie en peper en zout naar smaak. Doe de pompoenblokjes 15 minuten in de oven.
  4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een klein blokje Flora Plant toe en bak hierin de ui totdat deze glazig is. Voeg nu ook de knoflook toe totdat het begint te geuren.
  5. Smelt nu de rest van de Flora Plant. Wanneer dit gesmolten is, doe hier de salieblaadjes bij en het kookvocht van de pasta en laat het geheel nog even pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Voeg hier nu ook de pasta aan toe en de pompoenblokjes en roer het geheel nog goed door.
  7. Serveer direct en garneer met rucola, walnoten en vegan kaas van Violife!

Ennnnn: genieten geblazen! Bon appetit!

Food & health
  • Tim den Besten