Good to know: deze kapseldetails kunnen je onnodig ouder doen lijken

Een flatterend kapsel kan je een jeugdigere uitstraling geven.

De klok een paar jaartjes terugdraaien kunnen we niet, maar eens kritisch naar ons kapsel kijken behoort wel tot de mogelijkheden. Deze haarproblemen of kapselfouten kunnen ervoor zorgen dat je ouder oogt dan je daadwerkelijk bent. The devil is in the details!

Haar op één lengte

Hoewel sommige vrouwen er fantastisch uitzien met hun haar op één lengte, is dit kapsel helaas niet voor iedereen weggelegd. Sterker nog, bij de meeste vrouwen ziet een vlot kapsel met de nodige laagjes er een stuk jeugdiger uit. De reden daarachter is simpel: laagjes geven je haar meer volume, en dat is erg welkom als je haar met de jaren een stukje dunner is geworden.

Te korte laagjes

Beware: te veel of te korte laagjes kunnen juist weer het tegenovergestelde effect hebben. Je lokken ogen just weer dunner wanneer de laagjes te weinig lengte hebben.

Volle pony

Een volle pony kan ervoor zorgen dat je gezicht wat kleiner oogt, wat al snel een oudere indruk kan geven. Daarnaast kan het je uitstraling een tikkeltje harder maken. Daarom kun je beter voor wispy bangs gaan. Deze geven het effect van een pony, maar laten je gezicht meer stralen.

Te donker geverfd

Werk jij je grijze haren het liefst weg met haarverf? Dan moet je goed nadenken over je haarkleur. Welke haarkleur het best staat, is namelijk onder andere afhankelijk van je huidskleur en teint. Zoals je ongetwijfeld wel weet, staat donkerder haar beter bij mensen met een donkerdere huidskleur dan bij iemand met een heel lichte huid. Pas dan ook op dat je je haar niet te donker verft. Je kunt er dan al snel vermoeid, bleek en – jawel – ouder uit gaan zien.

Te askleurig

Naast te donkere kleuren kun je ook beter niet voor astinten kiezen voor je lokken. Deze hebben namelijk een grijzige kleur, waardoor je er ouder uit gaat zien. Hoewel de ene vrouw dol is op zulke astinten – en ze dus ook zéker moet blijven dragen – maakt de kleur andere vrouwen juist een stuk ouder. Heb je het idee dat dit laatste weleens het geval zou kunnen zijn? Kies dan liever voor wat warmere kleuren. Warme tinten brengen kleur in je gezicht, waardoor je er een stuk opgewekter en levendiger uit gaat zien.

Geen voorste laagjes

Wil je je haar liever niet in laagjes laten knippen? We snappen dat dat niet voor iedereen is. Toch kan het een wereld van verschil maken als je je voorste lokken nét iets korter laat knippen. Dit zorgt er namelijk voor dat de aandacht naar je gezicht gaat, die er op zijn beurt weer stralender en zachter uit komt te zien. Daarnaast zie je er zonder die lange lokken – die je gezicht als het ware omlaag trekken – een stuk frisser uit.

Te pluizig

Pluis: vaak een doorn in het oog en vooral voor de krullenkoppen onder ons een veelvoorkomend probleem. Een pluizige bol kan leuk staan, maar helaas oogt het al snel wat onverzorgd. Een antipluisserum is een dikke aanrader als jouw lokken hier gevoelig voor zijn.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws