doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Exclusief! Maik de Boer: 'Al die aandacht en commentaar was eerst best wennen'

Dankzij een onverwachte acte de présence in ‘Koffietijd’ werd hij in no time BN’er.
Maik de Boer

Mode zal altijd zijn eerste liefde blijven, maar tegenwoordig is Maik de Boer (60) fashion & lifestyledeskundige, presentator en trouwambtenaar. Dankzij een onverwachte acte de présence in ‘Koffietijd’ werd hij in no time BN’er. “Al die aandacht en commentaar was even wennen.”

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

“Noem me alsjeblieft geen stylist, want dat ben ik inmiddels niet meer. Ook al is mode altijd mijn eerste liefde, ik ben tegenwoordig lifestyledeskundige. De laatste jaren heb ik het veel breder getrokken, omdat mijn interesses en ervaring verder gaan dan alleen fashion. Zo heb ik laatst meegewerkt aan het boek ‘Protocol to manage relationships today’. Verder coach ik graag jonge stylisten. Ook op zakelijk vlak, zodat mensen niet over ze heen lopen. Het gebeurde steeds vaker dat ik gevraagd werd om bijvoorbeeld een bekende DJ te komen stylen, in ruil voor een doosje bonbons. ‘Ja, want je vindt het toch leuk om te doen?’ Klopt, ik vind dat ik fantastisch werk heb, maar van een doos bonbons kan ik m’n hypotheek niet betalen.”

Goede balans

“Vanaf dat moment ging het snel en was ik ineens een bekende Nederlander. Daar moest ik wel aan wennen. Aan de aandacht, maar ook aan het commentaar. ‘Je bent dik op tv zeg,’ hoorde ik op straat. Dus ik lijnen tot ik 75 kilo woog. Dat is niet gezond natuurlijk met mijn 1.86m. Gelukkig heb ik nu een goede balans gevonden tussen het flamboyante jochie van vroeger en de hardwerkende man van nu. Voor mij was de bekendheid vooral een middel om zakelijk te groeien. Ik heb altijd ambities gehad. Toch heeft ‘Maik de Boer zijn’ me geen windeieren gelegd; ik heb een huis in Amsterdam en een in Spanje, allebei vrijwel afbetaald. Wanneer corona reizen niet beperkt, ben ik de helft van de tijd in Barcelona.”

Anoniem op een terras

“Ik probeer - anders dan mijn hardwerkende vader die niet veel ouder werd dan ik nu ben - alles uit het leven te halen. Lekker anoniem op een terrasje in de zon de krant lezen. Zonder de angst dat iemand een foto maakt en die online post met het onderschrift dat Maik de Boer eenzaam is en in zijn eentje koffie drinkt. In Spanje kom ik tot rust. Groot was dan ook mijn verbazing toen mijn huis in Barcelona opeens op de fietsroute lag van een Nederlands tourbedrijf: ‘En hier woont Maik de Boer!’ Ik heb ze vriendelijk gevraagd discreter met mijn adres om te gaan en gelukkig begrepen ze dat. Het is heel dubbel: door de bekendheid heb ik geweldig leuke dingen gedaan, maar voor mijn liefdesleven is het lastig. Vaak hoor ik: ‘Ik vind je lief en leuk, maar hier heb ik geen zin in.’ Gelukkig heb ik geleerd om van mezelf te houden en niet in een relatie te vluchten. Naast het harde werken probeer ik vooral het leven te omarmen en van elke dag een feest te maken.”

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Meer lezen over Maik de Boer? De nieuwe Beau Monde ligt vanaf vandaag in de winkels!

Laatste nieuws