Dit is waarom je beter geen cleansing wipes voor je gezicht kunt gebruiken

Voor een gezonde huid kun je de reinigingsdoekjes beter laten staan.

Het is makkelijk, het is snel – maar het is helaas niet altijd goed voor je huid. Om deze redenen kun je je gezicht beter niet reinigen met een cleansing wipe.

Uitdroging en irritatie

Een reinigingsdoekje bevat vaak reinigingsmelk, tonic of een ander middel om je huid goed schoon te krijgen. Helaas is dat niet het enige dat aan zo’n doekje kleeft. Het merendeel van de doekjes zit namelijk boordevol ingrediënten die je huid uitdrogen of voor irritatie zorgen. Dit is met name parfum en alcohol. Wanneer je een gevoelige huid hebt, zul je meteen merken dat je huid veel trekkeriger aanvoelt. En dat is niet de bedoeling.

Daarnaast reinigt het doekje niet zorgvuldig. Het grootste gedeelte van je make-up is weliswaar van je gezicht, maar er blijven nog genoeg resten over in de poriën. En verstopte poriën zorgen voor onzuiverheden, zoals mee-eters en puistjes. Schrob jij je gezicht altijd grondig met een reinigingsdoekje om het goed schoon te krijgen? Kijk daar dan mee uit. De textuur van een reinigingsdoekje is vaak te ruw voor de huid. Dit kan ervoor zorgen dat de beschermende laag van je huid beschadigt. Hierdoor kan je gezicht overgevoelig worden voor uv-straling of vervuilende deeltjes in de lucht.

Tips voor het reinigen van je huid

Wil je alsnog je huid reinigen met een reinigingsdoekje? Let dan goed op de ingrediënten. Doekjes met hypoallergene, geurloze reiniging zijn namelijk al een hele stap vooruit. Doekjes die alcohol, parfum of andere irriterende ingrediënten bevatten, kun je beter laten liggen.

Al met al is het véél beter om je gezicht te reinigen met een face wash of een cleansing oil. Niet alleen je huid zal je dankbaar zijn, maar ook de planeet waarop we leven. In cleansing wipes zit namelijk vaak plastic verwerkt. We gooien de doekjes na gebruik klakkeloos in de prullenbak, en dat terwijl ze niet eens zo geweldig zijn. Zonde, toch?

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws