Dit is waarom hertogin Kate zo vaak polkadots draagt

Naast bloemenprints zijn ook stippen prominent aanwezig in Kate's kledingkast.

De kledingkast van Kate Middleton mag dan wel volhangen met bloemenjurken, maar dit klassieke motiefje is duidelijk ook erg geliefd bij de hertogin.

Polkadots

Afgelopen week verscheen Kate in het openbaar in een nieuwe polkadot-outift – en het is de zoveelste keer de laatste maanden dat ze voor een stippenpatroon kiest.

Dit keer ging het om een navy blouse van Tory Burch met een opvallende kraag, die ze prachtig combineerde met een donkerblauwe mantel en zwarte flared broek.

Vorige zomer omarmde Kate de polkadot-trend ook al met een maxi-jurk van Emilia Wickstead.

En ook deze jurk van Alessandra Rich is geliefd bij de hertogin. Het vintage inspired ontwerp doet erg denken aan een van prinses Diana's iconische jurken uit 1985: Kate geeft haar wijlen schoonmoeder wel vaker een knipoog met haar fashionkeuzes.

Kortom, wie door het Instagram-account van de Cambridge's scrolt ziet al snel veel polkadots voorbijkomen. Maar waarom trekt Kate keer op keer de stippen uit de kast?

Stip met betekenis

Een liefdevolle verwijzing naar Diana, die het stipje ook graag droeg, is een van de redenen waarom Kate zich in polkadots hult. Met als bekendste voorbeeld het jurkje dat ze droeg toen ze oudste zoon prins George aan de wereld presenteerde – een exemplaar dat onmiskenbaar geïnspireerd was op de polkadot-jurk die Diana droeg toen ze de wereld kennis liet maken met baby prins William.

Daarnaast wordt de print vaak gezien als vrolijk en doet het vintage-karakter ervan denken aan betere tijden. Op die manier wil de hertogin van Cambridge een beetje hoop geven tijdens de pandemie. Hoewel de polkadot al jarenlang terug te vinden is in Kate's outfits, zou ze 'm anno 2020 en 2021 vooral aantrekken om deze boodschap uit te dragen.

Last but not least is het een printje dat goed aansluit bij de stijl van Kate Middleton. De polkadot is tijdloos en neutraal genoeg voor een royal, maar is tegelijkertijd vaak genoeg in het modebeeld. Ook niet onbelangrijk voor de hertogin, die erom bekend staat haar kleding meerdere seizoenen te dragen.

Bron: Grazia UK, Vogue UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws