Met deze 7 manieren laat jij je haar sneller groeien

Wil jij, á la prinses Amalia, wapperen in de wind met lange manen?

Lange lokken zijn niet te stoppen.

Wil jij, á la prinses Amalia, wapperen in de wind met lange manen? Zoek niet verder! Beau Monde deelt 7 tips die helpen om je haar sneller te laten groeien.

Wees lief voor je hoofdhuid

Velen van ons vergeten het een beetje, maar onze hoofdhuid is even belangrijk als ons gezicht. Wees er dus wat liever voor, zeker als je je haargroei wilt stimuleren. Was en reinig je hoofdhuid dus regelmatig met een shampoo of masseer in met je favoriete haarolie. Je hoofdhuid verzamelt in de loop van de tijd vuil en dode huidcellen wat de haargroei kan belemmeren. Door deze tip in acht te nemen, zorg je voor een betere bloedsomloop, gezondere hoofdhuid én snellere haargroei.

Mijd heet water

Nog zo'n tip waar ook je hoofdhuid dankbaar voor zal zijn: vermijd heet water. Natuurlijk begrijpen wij dat er bijna niets lekkerder is dan een warme douche, maar trust us: heet water is echt niet goed voor ons haar. Het hete water maakt het haar droog wat daardoor sneller kan afbreken.

Ga júíst naar de kapsalon

Het klinkt gek, maar het is echt zo. Je punten regelmatig bijknippen en een korte(re) coupe nemen kan er juíst voor zorgen dat je haar sneller gaat groeien. Van beschadigde punten breekt je haar namelijk sneller af, waardoor het korter wordt en juist allesbehalve sneller groeit. Wij tippen om om de zes tot acht weten een bezoek aan de salon te brengen.

Blijf weg van hitteproducten

Oké, toegegeven: een krul of stijltang maakt het creëren van een volumineuze coupe een stuk gemakkelijker, maar wanneer je langere lokken wil kun je deze beter links laten liggen. De hitte van de stylingstools beschadigen je haar. Is de nood echt aan de man? Gebruik dan altijd een heat protector voordat je aan de slag gaat.

Borstel je haar alleen wanneer het droog is

Het zal een behoorlijke switch zijn, maar het zal zo veel beter zijn voor je haargroei om je haar enkel te borstelen (of te kammen) wanneer je haar droog is. En dus niet meteen wanneer je uit de douche stapt. Je haar borstelen terwijl het nat is, kan ervoor zorgen dat het afbreekt.

Je haar opsteken

Als wij denken aan een chique coupe, neigen wij gelijk naar opsteken. Een mooie Franse chignon of een messy bun á la Meghan Markle. Maar… Wanneer je je haar te strak opsteekt kunnen je haren sneller afbreken. Ook wanneer je je elastiekje uit je haar trekt bijvoorbeeld. Wees dus extra voorzichtig!

Satijnen kussensloop

Sweet dreams! Haal een satijnen kussensloop in huis om je gedurende de nacht te voorzien van een stuk minder knopen en klitten in de ochtend. Ook helpt het ding voor minder slijtage en gespleten haarpunten.

Bron: Woman’s Health | Beeld: iStock

Laatste nieuws