Wie is Carrie Symonds, de nieuwe vrouw van Boris Johnson?

De Britse premier trouwde afgelopen weekend in het geheim met zijn 23-jaar jongere vriendin.

Afgelopen weekend trouwde de Britse premier Boris Johnson in het geheim met zijn 23-jaar jongere vriendin, Carrie Symonds. Wie is deze blondine?

Kleine ceremonie

Boris (56) en Carrie (33) schreven geschiedenis door als het eerste ongetrouwde stel ooit de ambtswoning aan Downing Street 10 te betrekken. In die situatie is nu verandering gekomen: Afgelopen zaterdag hebben de Britse prime minister en zijn vriendin elkaar tijdens een kleine ceremonie het jawoord gegeven.

Hoewel de twee de locatie van hun huwelijksvoltrekking tot op het laatste moment geheim wisten te houden voor het handjevol gasten dat mocht komen, was het niet bepaald een onopvallende plek. De twee kozen voor Westminster Cathedral, de grootste kathedraal van het land in hartje Londen. Voor later in de zomer staat er nog een groter feest op de planning.

Boho-jurk

Een op en top chique locatie, maar de bruiloft zelf lijkt een bohemian tintje te hebben gehad. Op de vrijgegeven trouwfoto draagt Carrie een boho-japon van Costarellos à 3.000 euro (een koopje!), draagt ze een bloemenkrans in haar lange blonde lokken en staat ze met haar blote voeten in het gras.

Maar wie is Carrie Johnson née Symonds eigenlijk?

Media-specialist

Carrie studeerde kunstgeschiedenis en theaterstudies, maar is eigenlijk haar hele leven al omringd door de media: haar vader was de oprichter van een krant en haar moeder was krantenjurist. De appel is niet ver van de boom gevallen, want Carrie begon al snel een carrière als media-specialist in de politiek. Zo liep ze ook haar toekomstige echtgenoot tegen het lijf.

Haar eigen social media gebruikt Carrie vooral om te tweeten over de bescherming van wilde dieren, plastic vervuiling in de oceaan en zo nu en dan een filmpje van Boris te delen.

Boris en Carrie in 2020. Beeld: Brunopress

Het pasgetrouwde stel heeft samen een zoon van 1 jaar oud, Wilfred Lawrie Nicholas – hij werd vernoemd naar de artsen die de premier behandelden toen hij vorig jaar met corona in het ziekenhuis lag. Boris en Carrie verschijnen sinds 2019 samen in het openbaar.

Beeld: Brunopress

Derde huwelijk

Het is voor de Britse premier de derde keer dat hij zijn trouwgeloften aflegt. Van 1987 tot 1993 was hij getrouwd met Allegra Mostyn-Owen. Sinds 2020 is zijn scheiding met Marina Wheeler rond, met wie hij sinds 1993 getrouwd was.

Uit zijn eerdere huwelijken heeft Johnson ook kinderen, maar mysterieus genoeg wil de premier niet onthullen hoeveel precies. Wel is bekend dat hij er vier had met zijn tweede vrouw, Marina, en één buitenechtelijk kind heeft. Samen met de kleine Wilfred zijn dat er dus minstens zes.

Bron: BBC, Hello! | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws