Laat het niet waar zijn: deze slaappositie zou de kans op rimpels vergroten

Schoonheidsslaapje? Kruip dan niet in deze houding.

Goed slapen is essentieel voor een gladde en gezonde huid, maar blijkbaar kan de verkeerde houding roet in het eten gooien.

Foetushouding

Slecht nieuws voor de zijslapers onder ons. Volgens huidexpert Lorena Öberg is de zogenoemde foetushouding namelijk de slechtste slaappositie als het aankomt op de ontwikkeling van rimpels.

De meeste mensen slapen op hun zij, dus de kans is groot dat jij dit ook doet. Uit onderzoek van UK Sleep Assessment and Advisory Service blijkt dat bijna de helft van de mensen slaapt in een foetushouding en dit betekent dus dat al deze mensen kans hebben op een snellere ontwikkeling van rimpels.

De reden daarachter? In deze houding zou je gezicht het meeste in je kussen gedrukt worden, waardoor er kleine vouwtjes in de huid ontstaan en je beauty sleep eigenlijk een wrinkle sleep wordt.

Beautybehandeling

Eerlijk is eerlijk, zomaar van slaaphouding veranderen is makkelijker gezegd dan gedaan. Ben je een zijslaper? Zorg er dan voor dat je te werk gaat met goede crèmes en voedende serums. Daarnaast zou een masker wonderen kunnen verrichten, dus een wekelijkse beautybehandeling (at home) kan zeker geen kwaad!

Om je bed iets rimpelvriendelijker te maken, kun je ook een satijnen kussenhoes overwegen. Deze zachte stof is niet alleen beter voor je huid, ook je haar heeft er veel baat bij. En bovendien ziet het er ook nog glamourous uit in de slaapkamer.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws