Good to know: zó bladdert je nagellak minder snel af

Op deze manier gaat je manicure langer mee.

Een van de grootste beauty-ergernissen: een laag nagellak die barsten begint te vertonen. Met deze tips geniet je langer van je goedgelakte nagels.

Grote schoonmaak

Het begint al vóórdat je een vernisje aanbrengt. Allereerst is het belangrijk om je nagels goed schoon te maken voor je begint met lakken, en wel met azijn. Wel ja, naast de onaangename luchtjes van nagellak(remover) kan dat er ook nog wel bij. Pak een wattenstaafje en doordrenk deze met azijn. Maak daarmee je nagels schoon en je zult merken dat de nagellak veel beter hecht.

Basecoat

Stap twee: breng een goede basislaag of basecoat aan. Dit is belangrijk als je wil dat je nagellak goed blijft zitten. Daarbij voorkomt het dat je nagels geel worden door het vele lakken.

Dunne laagjes

Wat overmatig afbladderen ook tegengaat, is het aanbrengen van zo dun mogelijke laagjes. Eén dikke laag bladdert veel sneller en de nagellak hecht daardoor niet goed. Ook is het belangrijk dat je wacht tot het laagje dat je erop hebt gedaan goed droog is (geduld is een schone zaak!). Alleen dan krijg je goed uitgeharde nagellak.

Topcoat

Net als de basecoat, is ook een topcoat aan te bevelen. Dit laagje beschermt de nagellak tegen invloeden van buitenaf en tegen scheurtjes en krasjes.

Afspoelen met koud water

Tot slot is het slim om je goed gedroogde (!) nagellak even onder de koudwaterkraan te houden. Hierdoor hardt de nagellak snel uit en blijft het extra lang flawless zitten.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws