Onderzoek: donkere wenkbrauwen laten een vrouw jonger lijken

En je kunt er dus zelf verandering in brengen!

Hoe komt het toch dat vrouwen vaak niet hun eigen leeftijd worden geschat? Onderzoekers zochten 't uit.

Onderzoekers van de Universiteit van Gettysburg hebben onderzocht hoe het komt dat vrouwen niet hun eigen leeftijd worden geschat, maar vaak jonger. Zij hebben voor dit onderzoek foto's beoordeeld van zo'n achthonderd vrouwen tussen de twintig en tachtig jaar. De vrouwen hadden een verschillende huidskleur en waren verschillend opgemaakt.

Benieuwd naar wat je jonger laat lijken? Het zijn je wenkbrauwen. Hoe donkerder je je wenkbrauwen verft of tekent, hoe jonger je wordt geschat. Dit komt omdat bij vrouwen de kleur van de wenkbrauwen met de jaren lichter wordt. Wil jij dus een paar jaar jonger ogen? Teken je wenkbrauwen dan iets donkerder. Hieronder delen we een paar tips voor perfecte wenkbrauwen!

Stappenplan

Stap 1: de vorm

Bepaal de perfecte vorm van je wenkbrauwen voor jouw gezicht. Dit kun je simpel doen door een kwastje uit je make-uptas te pakken en hem recht langs je neus via je binnenste ooghoek naar het begin van je wenkbrauwen te leggen. Dat is waar je wenkbrauwen moeten beginnen. Leg 'm vervolgens langs de buitenzijde van je pupil en volg de kwast naar je wenkbrauw. Dít is waar de hoek van je wenkbrauw hoort te zitten. Om te bepalen waar je wenkbrauw moet eindigen, leg je het kwastje tegen de zijkant van je neus langst je buitenste ooghoek richting het einde van je wenkbrauw. Dát is je eindpunt.

Stap 2 voor als je van nature al een volle wenkbrauw hebt:

Gebruik een wenkbrauwpotlood om de vorm te versterken en een wenkbrauwpoeder met een angled brush om gaatjes op te vullen.

Stap 2 voor als je van jezelf minder goed bedeeld bent op wenkbrauwgebied:

Gebruik een wenkbrauwmascara om textuur en een lift te creëren. Daarna ga je aan de slag met een poeder of potlood om het gewenste volle resultaat te krijgen.

Stap 3: netjes opruimen

Toch nog een kleine opruimsessie nodig? Doe dat pas als je je wenkbrauwen al gedaan hebt. Op die manier kun je verdwaalde haartjes gemakkelijker zien en het voorkomt dat je te veel weghaalt en de vorm verpest. Dit kan gelijk veel effect hebben op je uitstraling. En voila: Je hebt perfect brows!

Bron: Universiteit van Gettysburg | Beeld: iStock

Laatste nieuws