doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Astrologisch businesscoach Deborah Cabau: 'Wat jij in je leven zal meemaken staat zo goed als vast'

Wat zegt je geboortedatum over je? Kunnen astrologen echt de toekomst voorspellen? Deborah Cabau geeft antwoord aan Beau Monde.
@media (max-width: 679px){#fig-61094601a8208 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61094601a8208 img{#fig-61094601a8208 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61094601a8208 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61094601a8208 img{#fig-61094601a8208 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61094601a8208 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61094601a8208 img{#fig-61094601a8208 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61094601a8208 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61094601a8208 img{#fig-61094601a8208 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Deborah Cabau

Deborah Cabau is astrologisch businesscoach. Ze heeft een methode ontwikkeld om vrouwelijke ondernemers te coachen en te adviseren zodat zij succesvoller worden met hun bedrijf. Daarnaast is Deborah auteur en uitgever van zowel horoscoopboeken als horoscooprapportages. Beau Monde vroeg haar naar haar bijzondere beroep.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Wanneer ontdekte je dat je spiritueel bent?

“Ik ben geboren op het zonovergoten spirituele eiland Ibiza. Een betere plek om geboren te worden bestaat er volgens mij niet! Ik heb mijn eerste tien levensjaren op Ibiza doorgebracht en ben ervan overtuigd dat de kosmische krachten van deze prachtige parel tot diep in mijn vezels zijn doorgedrongen. Ik kom uit een groot gezin. Ik heb maar liefst twaalf broers en zussen. Thuis was ik een van de oudsten en moest ik meehelpen met het gezin. Ik ben zelf een Ram en verbaasde me enorm over de verschillen tussen ons onderling. Toen ik klein was dacht ik dat we allemaal hetzelfde waren. Het besef dat we allemaal anders zijn steeg met de jaren. Daar waar ik de moed had, was een ander meer terughoudend. En waar de een vertrouwen en hoop uit haalde was dat bij de ander totaal niet het geval. Ik vond de verschillen fascinerend en dat is het zaadje geweest waarom ik naar manieren ben gaan kijken om onze verschillen te onderzoeken.”

“Astrologie kwam op mijn pad toen ik acht jaar oud was en ik tijdens catechismus van de priester moest leren dat God de wereld in zes dagen had maakt en de zevende dag een rustdag was. Dat leek me onwaarschijnlijk en al snel leerde ik dat er een universum bestond. En dat wij onderdeel uitmaken van slechts één van de miljoenen zonnestelsels. Ik wilde de code kraken van de mensheid en ontdekte al vrij snel dat de geboortehoroscoop een fantastisch instrument is dat gebruikt kan worden als onze persoonlijke handleiding. In je horoscoop vind je ook jouw zielenreis, jouw spirituele punten en nog veel en veel meer. Ik ben naast analytisch ook erg intuïtief. Ik heb dankzij het vuur in mijn horoscoop ook een grote verbeeldingskracht en ik kom altijd goed uit mijn woorden. Dus zodra ik een horoscoop zie komt er zinnige proza uit mijn mond. Haha, nee echt … er stromen vloeiende zinnen uit me alsof ik tap uit een hoger bewustzijn. Ik zit dan echt – zoals dat heet - in mijn zone of genius.”

De intuïtie van de astroloog moet zo scherp zijn als een sashimi-mes.

Deborah Cabau

Wat doet een astroloog?

“Astrologen zijn geen waarzeggers maar waarnemers. Astrologie is geen geloof maar een wetenschap. Niet DE wetenschap, maar EEN wetenschap. Astrologie is een middel voor zelfreflectie en zelfontplooiing. De astroloog interpreteert kosmische tendensen in relatie tot een geboortehoroscoop in zodanige taal dat men er wat aan heeft. Het is een manier om naar de wereld te kijken en over de dingen na te denken en ja je kunt er ook toekomstige energieën mee voorspellen. Astrologie is een manier van betekenisgeving en stelt jouw spirit centraal. Er zijn bestaan grofweg drie astrologiesystemen: Westerse astrologie, Vedische astrologie en Chinese astrologie. Vervolgens heb je weer astrologen die gespecialiseerd zijn op een specifiek terrein, bijvoorbeeld mondiale astrologie, medische astrologie, economische astrologie en voorspellende astrologie. Ikzelf ben gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkelingsastrologie in relatie tot vrouwenastrologie. De intuïtie van de astroloog moet zo scherp zijn als een sashimi-mes om tot waardevolle conclusies te komen. Een astroloog moet zijn/haar eigen levenservaringen kunnen integreren en goed kunnen luisteren naar het verhaal van de ander. Hierbij komen interpersoonlijke vaardigheden, wijsheid en psychologisch inzicht om de hoek kijken. De astroloog heeft de taak om iemand te inspireren en te motiveren op zijn of haar levensreis. Te wijzen op de uitdagingen en lessen maar ook gerust te stellen dat er na een crisisperiode ook doorbraken zullen volgen. Een astrologisch consult dient altijd positief te eindigen en een goede astroloog biedt altijd perspectief.”

Wat zegt je geboortedatum?

“Op basis van jouw geboortedatum, geboortetijdstip en geboorteplaats wordt een geboortehoroscoop gemaakt. Dat is een map van de exacte standen van de planeten op het moment dat jij ter wereld kwam. Noem het een geografische foto van het heelal. Er is geen tweede foto van in heel de wereld en daarmee maakt het jou heel uniek.”

“In je horoscoop kijken noem ik ook wel ‘onder je motorkap kijken’. Het onthult jouw type motor. Hoe je designed bent en waar je goed op gaat. Het vertelt bijvoorbeeld wat je nodig hebt om je veilig en geborgen te voelen, wat je nodig voor je gevoel van eigenwaarde en waar je overige behoeftes, kwaliteiten en uitdagingen liggen. Het is als het ware een caleidoscoop van jouw binnenwereld. In jouw geboortehoroscoop bevinden zich jouw geestelijke ‘wortels’. In aanleg is alles er al, en door de jaren heen zullen thema’s worden uitgelicht. Alles voltrekt zich in eerste instantie in het onderbewuste, maar beïnvloedt je al vanaf het eerste moment in wat je doet, denkt en voelt.”

Het is echt wonderlijk, maar wat jij in je leven zal meemaken – leuk en minder leuk – staat zo goed als vast.

Deborah Cabau

Kan je echt de toekomst voorspellen?

“Je kunt niet exact voorspellen wát er gaat gebeuren maar wél dat er wat gaat gebeuren en op welk levensgebied dat zich zal manifesteren. De vraag die ik vaak krijg als astrologe is in hoeverre er sprake is van het lot of vrije wil. Het lot ligt besloten in je geboortehoroscoop ofwel je blueprint. Het lot bepaalt dus grotendeels wat er gaat gebeuren in je leven. Het is echt wonderlijk, maar wat jij in je leven zal meemaken – leuk en minder leuk – staat zo goed als vast. Het manifesteert zich door de jaren. Kritieke punten in je horoscoop worden geraakt door draaiende planeten in het universum. Er komt bij het passeren van de planeten energie bij kijken waar je niet aan kunt ontkomen. Net als je onderhevig bent aan andere natuurwetten zoals zwaartekracht en actie leidt tot reactie.”

Zie het net als cosmetisch artsen. Die zijn er genoeg. Maar slechts enkelen verstaan de kunst om goed werk af te leveren.

Deborah Cabau

Hoe vind je een betrouwbare astroloog? En wat zijn je tips voor mensen die zich meer willen verdiepen in astrologie? 

“Astrologie in Nederland en België wordt met name beoefend door relatief zeer weinig goed opgeleide astrologen. Het circuit is overzichtelijk. Buiten dit circuit begeven zich tallozen op het terrein van astrologie maar daarvan kan je je afvragen welke kwaliteit ze borgen. Zie het net als cosmetisch artsen. Die zijn er genoeg. Maar slechts enkelen verstaan de kunst om goed werk af te leveren en beschikken over de juiste opleiding en instrumentaria. Een goede tip is om een astroloog te Googlen of zijn of haar LinkedIn te checken. Kijk wat iemand heeft gepubliceerd. Of iemand een eigen website heeft en kies het liefst voor iemand met voldoende reviews. Daar kan je veel uit opmaken. Kijk ook of iemand een specialisme heeft en vraag jezelf af of dat is wat je zoekt.”

“Astrologie is ingewikkeld en een waar ambacht. Het vraagt ook om levenservaring, psychologisch inzicht en sterke intuïtie. Het vergt oefening om de technieken onder de knie te krijgen maar bovenal moet je ook in staat zijn om iets zinnigs te kunnen zeggen uit een brei aan informatie. Je leert een antieke taal te spreken die je moet plaatsen in het heden. De taal der symbolen moet je aanspreken want je gaat een nieuwe taal leren. Je kunt het ook vergelijken met het leren bespelen van een instrument. Muziek komt er niet zomaar uit. De piano staat er, notenboek ligt er bovenop en nu moet jij er nog prachtige galmende geluiden uit zien te krijgen. Je moet met je instrumenten vertrouwd zien te raken, noten leren lezen en zelf leren componeren, well you get my point. Als je op een luchtige maar toch interessante manier kennis wilt maken met astrologie dan heet ik je van harte welkom in mijn wereld. Je kunt luisteren naar interessante afleveringen in mijn spiksplinternieuwe podcast ‘DeAstrologie Podcast’. Hier neem ik je mee in mijn grote passie en geef ik antwoord op veelgestelde vragen. Je kunt ‘De Astrologie Podcast’ vinden op Spotify, Google Podcast en op mijn eigen website.”

Zie ook deborahcabau.nl.

Benieuwd naar jouw horoscoop voor zomer 2021? Voor de nieuwste Beau Monde hebben ’s lands beste astrologen en tarotisten voor ons in de sterren gekeken en een kaartje gelegd! Vanaf 23 juni in de winkels.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws