Heel fijn: Zó scheer je je bikinilijn zonder die vervelende bultjes als resultaat

Je bikinilijn scheren is niet alleen veel werk, maar kan je huid ook nog eens irriteren als je het niet op een veilige manier doet.

Je intieme zone scheren kan ook zonder zorgen.

Het kost je niet alleen veel tijd en moeite, het kan je huid ook nog eens van flinke irritatie voorzien.

Je gereedschap

Er zijn allerlei verschillende soorten methodes om haar van je lichaam te verwijderen. De meest voorkomende is hét scheermesje. Wil je veilig scheren? Kies er dan voor eentje met veel mesjes. Hoe meer mesjes, hoe meer druk er uitgevoerd kan worden waardoor elk mesje met minder kracht kan snijden. Kies voor een stevig scheermes met verzachtende strips óf voor eentje van metaal.

Voorbereiding is key

Een goede voorbereiding is vaak het halve werk. Voordat je begint met scheren, zorg dat je haartjes zacht geworden zijn. Op deze manier verwijder je je haartjes makkelijk en verklein je de kans op (rode irritatie) bultjes. Na het scheren dep je je huid vervolgens droog met een handdoek.

Het belang van scheerschuim

Tijdens het scheren is scheerschuim je beste vriendin. Vergeet deze dus dan ook nooit. Zonder schuim wordt het gewenste oppervlak op je huid al snel niet glad genoeg, waardoor je makkelijk een stukje huid afschaaft. En dat wil je echt niet! Tip: breng je scheerschuim aan op het gebied dat geschoren moet worden en zorg ervoor dat je de huid en haartjes er nog door heen kunt zien. Scheergel of olie is de beste keuze voor vrouwen die een irritatievrije ervaring willen, omdat het als buffer fungeert tussen het mesje en je huid.

Hoe scheer je verstandig?

Het belangrijkst is dat je één kant op scheert, met je haarrichting mee. Het is dus niet verstandig om met je mesje verschillende richtingen op te bewegen, want juist deze bewegingen zorgen voor ingegroeide haartjes als resultaat. Oké toegegeven, tegen de haarrichting in gaan of extra druk uitoefenen lijkt soms effectiever en het zal het proces versnellen, maar juist dit zorgt voor meer irritatie naderhand.

Happy Shaving!

Bron: Vogue NL | Beeld: iStock

Laatste nieuws