Koningin Máxima knipoogt naar prins Albert en prinses Charlene met outfitkeuze

Waar hebben we de Valentino-japon ook alweer eerder gezien?

Met haar staatsbezoek-outfits staat koningin Máxima keer op keer stil bij andere koninklijke momenten.

Contraprestatie

Gisteravond boden koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens het staatsbezoek in Duitsland hun 'contraprestatie' aan: als dank voor de gastvrijheid lieten ze het Koninklijk Concertgebouworkest overkomen naar Berlijn voor een muzikaal spektakel. Dat de meeste stoelen in de concertzaal leeg moesten blijven vanwege de maatregelen, hield koningin Máxima niet tegen om zich helemaal op te doffen.

In Valentino

De koningin verscheen bij de contraprestatie in een lichtblauwe japon van Valentino. Dat lijkt een duidelijke verwijzing naar het tinnen huwelijksjubileum dat prins Albert en prinses Charlene van Monaco deze week mogen vieren – Máxima droeg de jurk namelijk ook tijdens het huwelijksdiner van de Grimaldi's in 2011. Is het een toevallige keuze of een stille steunbetuiging aan Albert en Charlene, die er 'kapot' van zouden zijn dat ze hun trouwdag niet samen kunnen vieren?

Beeld: Brunopress

Outfit repeater

Het is niet de enige 'oude' outfit die koningin Máxima heeft ingepakt voor het staatsbezoek. Tot nu toe is ze pas in één nieuwe japon verschenen op Duitse bodem, een artistiek exemplaar van Natan.

Verder lijkt de koningin met haar outfitkeuzes steeds stil te staan bij andere royal mijlpalen. De geborduurde Jan Taminiau-japon waarin ze tijdens het staatsbanket de show stal, kwam eerder voorbij tijdens de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander in 2017 én een jaar later bij de vijftigste verjaardag van kroonprins Frederik van Denemarken. Nu Máxima zelf de vijftig heeft bereikt, komt de jurk weer tevoorschijn.

Beeld: Brunopress

En tijdens de tweede dag van het staatsbezoek droeg Máxima een outfit waarmee ze eerder veel lof oogstte in het buitenland. De japon en de opvallende verenhoed liet de koningin voor het eerst zien tijdens Royal Ascot 2019, hét zomerevenement van de Britse royals. Eerder schitterde ze in deze Natan-jurk naast Queen Elizabeth, nu nam ze afscheid van Angela Merkel in hetzelfde exemplaar.

In welke (oude) outfits sluit koningin Máxima het staatsbezoek woensdag af? We zijn benieuwd welke klassiekers nog meer naar de stomerij zijn gebracht!

Bron: Blauw Bloed, Modekoningin Máxima | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws