In beeld: Sylvie Meis schuift aan bij Willem-Alexander en Máxima tijdens staatsbanket

Surprise!

Twee van de beste 'exportproducten' uit Nederland verenigd voor het oog van de Duitse pers: gisteravond bracht Sylvie Meis een verrassingsbezoek aan het staatsbanket in Slot Bellevue om een vorkje mee te prikken met koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Het werd een avond waar de Duitse media nog lang over door kunnen praten, het staatsbanket waarbij niet alleen de in Duitsland razend populaire koningin Máxima op full glamour haar opwachting maakte, maar óók de altijd fotogenieke Sylvie Meis van de partij was.

Op de eerste dag van het staatsbezoek aan Duitsland verschenen koning Willem-Alexander en koningin Máxima op hun paasbest bij Slot Bellevue, de ambtswoning van de Duitse president. Eindelijk weer een gelegenheid om een tiara op te zetten en een gouwe ouwe Jan Taminiau-japon te dragen. De koningin koos voor een vereenvoudigde versie van het Stuart-diadeem – alsnog behoorlijk imposant – en de geborduurde jurk die ze eerder op de vijftigste verjaardag van de koning droeg.

Beeld: Brunopress

'Máxima is geland in Berlijn en neemt meteen een lading glamour mee', kopte het Duitse Bunte gisteren al, die de Nederlandse royals tevens beschrijft als een 'koninklijk droompaar.'

Beeld: Brunopress

Maar ook die ándere glamour queen die zo geliefd is in Duitsland verscheen bij Slot Bellevue. Sylvie Meis mocht de trappen van het slot betreden en daarna aanschuiven bij de koning en koningin.

Beeld: Brunopress

De royals en Sylvie hadden een gezellig onderonsje – of zijn we hier juist getuige van een diplomatieke onderhandeling? Tulpen, kaas en Frau Antje zijn allemaal overbodig als je zulke beauties in huis hebt.

Beeld: Brunopress

Om het glamourplaatje af te maken, poseerde Máxima nog even met haar champagneglas en vrolijkste glimlach. Prost!

Beeld: Brunopress

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws