Einde van een tijdperk: Queen Elizabeth ontmoet Angela Merkel voor het laatst

Een terugblik!

Na bijna zeventig jaar op de troon heeft Queen Elizabeth heel wat regeringsleiders zien komen en gaan.

Laatste keer

En aan die bijna zeventig jaar kan Duitse bondskanselier Angela Merkel niet tippen, maar toch heeft ze het lang uitgehouden. Na zestien jaar stapt Angela op en dat betekent ook dat ze afscheid moest nemen van Queen Elizabeth.

Afgelopen vrijdag spraken de twee staatshoofden elkaar voor het laatst, en de sfeer zat er goed in. “Goed u weer te zien”, begon de Queen, die vervolgens over ging op de orde van de dag. “Hier staan de fotografen, ik ben er altijd van bewust dat ze een foto willen maken en geschiedenis willen schrijven.” Zo gezegd, zo gedaan.

Angela verscheen in een jasje dat ook zó in de royal garderobe van de Queen had kunnen passen en Elizabeths eigen outfit sprong ook in het oog. Past leuk zo bij elkaar, dames!

Terugblik

De Queen en Angela Merkel hebben elkaar in de loop der jaren vaak gezien. Het moet verfrissend zijn geweest voor de koningin om niet om de paar jaar weer kennis te moeten maken met een nieuwe wereldleider.

December 2019. Beeld: Brunopress

In 2015 reisden de Queen en prins Philip nog af naar Berlijn en voor de gelegenheid droeg Angela de shiny variant van haar gebruikelijke jasje. Op-en-top chic, maar bij die tiara en andere bling van de Queen haalt niemand het natuurlijk.

Beeld: Brunopress.

Doen alsof er niets aan de hand is. De een is er beter in dan de ander (de stiff upper lip doet hier zijn werk).

Beeld: Brunopress.

Is het een kniksje of gaat Angela hier door de knieën om makkelijker handen te schudden? We zijn er nog niet over uit.

Beeld: Brunopress.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima

Ondertussen is Angela teruggekeerd naar Duitsland om zich vliegensvlug klaar te maken voor het volgende royal bezoek. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn van maandag tot en met woensdag in Duitsland en zullen ongetwijfeld ook afscheid nemen van Angela Merkel, die het koninklijk paar tijdens het vorige staatsbezoek nog als prins en prinses meemaakte. How time flies!

Bron: Twitter, Blauw Bloed | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws