Gravin Sophie noemt déze royal haar stijlicoon

Sophie's eigen royal stijl is geïnspireerd op die van een andere fashion queen.

Met haar moderne-maar-chique kledingstijl wordt gravin Sophie van Wessex zelf als stijlicoon gezien, maar ook zij haalt haar inspiratie juist uit andere koninklijke kringen.

Style icon

Gravin Sophie, de echtgenote van prins Edward en een geliefde schoondochter van de Queen, is een van de rijzende sterren van de Windsors. Steeds vaker verschijnt de gravin van Wessex in het openbaar, geeft ze interviews samen met haar hubby of vergezelt ze dochter Lady Louise naar haar paardenraces.

En daardoor wordt ook haar kledingstijl steeds vaker onder de loep genomen. Soph deinst niet terug voor traditionele pofmouwen, bloemenmotiefjes en rokken die ver over de knie vallen, maar in haar kledingkeuzes is vaak ook een modern en sportief randje te zien.

Beeld: Brunopress

Inspiratie

Als modeliefhebber is gravin Sophie ook beschermvrouwe van het London College of Fashion, een hoog aangeschreven instituut voor mode-opleidingen. In die rol mocht ze eerder dit jaar ook de Award for British Design uitreiken, waarbij Sophie onthulde waar zij haar stijlinspiratie eigenlijk vandaan haalt.

Het verrassende antwoord? Hollywood en royalty! “Angelina Jolie, ik vind dat zij er altijd geweldig uitziet”, aldus Sophie over haar eerste stijlicoon. “En koningin Rania van Jordanië, die altijd fantastisch voor de dag komt.”

In dat geval is het een kwestie van tijd voordat gravin Sophie meedoet aan de royal roze-blazer-trend, onlangs gezien bij de fashion queen van Jordanië. Kijk mee!

Net als gravin Sophie gaat koningin Rania voor afwisseling, een mix tussen traditioneel en trendy en altijd erg classy. Kunnen we de twee bij een volgend staatsbezoek misschien naast elkaar zien?

Bron: Prima | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws