Koningspaar over terugstorten toelage Amalia: “We staan volledig achter haar”

Koning Willem-Alexander vindt dat zijn oudste dochter een 'fantastische brief' heeft geschreven.

Prinses Amalia oogstte veel lof in binnen- en buitenland met haar besluit om haar miljoentoelage de komende jaren terug te storten. Een beslissing die ze in goed overleg met haar ouders heeft genomen, zo vertellen koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Terugstorten toelage

Hoewel het de kroonprinses zelf was die een keurige brief schreef aan demissionair premier Rutte en vriendelijke bedankte voor haar miljoentoelage, nam Amalia dit grote besluit niet in haar eentje.

“Het is natuurlijk iets dat ze uitermate lang met ons heeft overlegd“, vertelde koning Willem-Alexander vorige week tijdens het staatsbezoek aan Duitsland. “Ze wilde het heel graag, maar ze heeft het heel lang met ons overlegd en dat hebben we gewoon heel goed uitgewerkt.”

Fantastische brief

Maar de koning geeft zijn dochter ook de nodige credits. “Ze heeft een fantastische brief geschreven, waar wij als ouders volledig achter staan”, vervolgt Willem-Alexander. In haar brief schreef Amalia dat ze het 'ongemakkelijk' vond om de grote som geld in ontvangst te nemen zonder daar tegenprestaties tegenover te stellen.

Koningin Máxima laat doorschemeren dat ze nog úren door zou kunnen praten over het karakter en bijzondere besluit van haar dochter, maar niet voor de camera's: “Ik denk dat dat niet een gesprek is voor een staatsbezoek. Daar heb ik een dag voor nodig.”

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws