Zo creëer je een lage gevlochten knot à la Máxima

Zomers en chic!

We zagen dit kapsel eerder deze zomer bij koningin Máxima: dé look die zowel stijlvol als hittebestendig is. En ook zonder volledig team aan koninklijke kappers kun je dit kapsel creëren. Watch and learn!

Goed gemutst

De koningin laat haar lokken vaak los wapperen en bewaart de opgestoken kapsels meestal voor de specialere gelegenheden. Aan het begin van de zomer, tijdens het staatsbezoek aan Duitsland, zagen we deze updo voorbijkomen. En hoewel de meeste aandacht toch meteen naar die opvallende hoed uitging (Máx droeg 'm ook eens naar Royal Ascot, het walhalla van de gekke hoofddeksels), mag deze vlecht er óók zijn zonder verenpracht in je haar.

Beeld: Brunopress

How to

Kam je haren door met een brede kam en maak een zijscheiding. Zet de voorste twee lokken, zowel links als rechts, vast met een haarclip om ze gescheiden te houden van de rest van je lokken. Zet de bovenste lokken van het overgebleven deel vast met een speldje (Nu al ingewikkeld? De video later in dit artikel maakt 't duidelijker).

Verdeel het overgebleven haar in die gelijke paardenstaarten. Verdeel de rechterpaardenstaart in twee strengen, draai iedere streng een paar keer om je vinger en vlecht de twee strengen in tegengestelde richting. Trek de vlecht aan het einde voorzichtig los voor extra volume. Leg de vlecht vervolgens over de paardenstaarten en zet hem vast met speldjes.

Herhaal met de linker paardenstaart. Sla deze onder de middelste paardenstaart door en zet vast met meer haardspeldjes. Vlecht tot slot de overgebleven paardenstaart en sla deze om de bovenkant van de knot.

Vlecht de voorste lokken aan de linkerkant. Breng de vlecht naar achteren en zet vast in de knot. De rechterkant kun je ook vlechten of simpelweg naar achteren brengen en vastzetten tussen de andere vlechten. Laat een paar plukjes haar loshangen voor een nonchalantere versie.

(De haarstylist van) Máxima heeft niet exact deze tutorial gevolgd, dat kunnen we zien. Sommige geheimen blijven nu eenmaal binnen de paleismuren… Maar voeg een pareloorbel toe en je bent ready voor elke zomerse gelegenheid!

Beeld: Brunopress

Bron: Real Style Network | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws