Tip: de kleding van Máxima kun je nu wel heel close-up bewonderen

Wow!

Onze queen ziet er natuurlijk altijd uit om door een ringetje te halen. En meer dan eens is designer Mattijs van Bergen verantwoordelijk geweest voor haar looks. Nu komt de ontwerper met een bijzondere tentoonstelling waar óók de kledij van onze eigen Máxima te zien is.

Expositie

Achter de jurken van Máxima gaan verschillende designers schuil. Zo zien we haar regelmatig in Jan Taminiau, maar ook is onze fashion forward koningin niet vies van een Zara-outfit op z'n tijd. Een andere naam die onze queen regelmatig mag kleden is Mattijs van Bergen.

En deze laatste heeft op dit moment een expositie in de Grote Kerk in Breda, waar meerdere van zijn prachtige creaties te zien zijn.

‘Ode aan de vrouw’

De keuze voor een expositie in de Grote Kerk is geen toeval: in deze kerk liggen immers verschillende vrouwen van Oranje-Nassau begraven, en Van Bergen wilde hén juist belichten: “We kennen allemaal de verhalen van de mannen zoals Willem van Oranje. Maar die van de vrouwen kennen we eigenlijk niet. Het is altijd maar 'de vrouw van'. Ik wilde daarom nu die vrouwen een podium geven en zichtbaar maken”, aldus de ontwerper.

Tijdens de tentoonstelling Royal Fashion Design heeft Van Bergen niet alleen bekende pronkstukjes, maar ook enkele nieuwe creaties om te delen met het publiek. Mocht je nu zelf benieuwd zijn naar de expositie, dan mag je wel opschieten: deze loopt nog maar tot en met 29 augustus!

Bron: Blauwbloed | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws