De beautygeheimen van kroonprinses Mary van Denemarken

Waar heeft Mary haar fris-en-fruitige uitstraling aan te danken?

Ze is een royal met een hoog prinsessengehalte: Mary is een natural beauty, straalt elegantie uit en komt altijd piekfijn voor de dag. Al jarenlang werkt de kroonprinses samen met beauty-expert Ole Henriksen, die niet te beroerd is om de schoonheidsrituelen van Mary te delen.

Serieuze skincare

Over een paar maanden mag kroonprinses Mary zich ook tot de club van ‘royals boven de 50’ rekenen. Toch een leeftijd waarbij je misschien iets kritischer gaat kijken naar welke huidverzorgingsproducten er in de badkamer staan. Een goede skincare routine is voor de Deens-Australische prinses al heel lang een prioriteit. Ze was al fan van de producten van Ole Henriksen tijdens haar zwangerschap van prins Christian (nu 16 jaar geleden) en belde de man achter de producten destijds op om kennis te maken – de leuke kanten van het royal leventje!

Onder de indruk

Prinses Mary mag dan wel onder de indruk zijn van Ole's producten, de beauty-expert was ook behoorlijk gecharmeerd door de Koninklijke Hoogheid zelf. “Ze nodigde me uit omdat ze zo dol is op een aantal van mijn producten. Ik vond haar ongelooflijk warm, innemend en extreem mooi. Ik was gebiologeerd door haar prachtige lach en geweldige gevoel voor stijl. We hebben heel wat tijd samen doorgebracht, en ik ben blij voor mijn Deense landgenoten dat prinses Mary op een dag onze koningin zal zijn.”

Beeld: BrunoPress

Mary’s beautygeheimen

Goed, door met Mary's beautyroutine. Ze zweert dus bij de natuurlijke producten van Ole Henriksen, vol antioxidanten en andere krachtige ingrediënten. Verder zijn er een paar lifestyletips die Ole himself heeft gedeeld met Daily Mail – en ongetwijfeld ook met zijn goede vriendin Mary.

  • Focus zoveel mogelijk op de huid rondom de ogen in je skincare routine en zorg ervoor dat het gebied onder de ogen áltijd goed gehydrateerd is
  • Drink voldoende water, kies voor een eetpatroon vol kleurrijke groenten en – we weten het wel maar we willen het niet horen – laat junkfood staan
  • Investeer in producten met een hoge concentratie vitamine C om je natuurlijke glow een boost te geven
  • Blijf actief, beweeg regelmatig om fysiek fit te blijven en de huid van binnenuit te stimuleren

Met dat laatste puntje zit het wel goed, als we Mary's schoonzusje Leanne Donaldson mogen geloven. “Net als de rest van de familie is Mary erg toegewijd aan haar sportregime. Ze is altijd aan het wandelen, hardlopen of paardrijden. Daarnaast holt ze ook achter vier kinderen aan – dan blijf je vanzelf in vorm!”

Beeld: BrunoPress

Make-up

Het brein achter de make-up van prinses Mary is Soren Hedegaard. De kroonprinses houdt het vaak chic maar simpel: een stralende huid met een lichtroze blush en subtiel roze of koraalrood op de lip. Ook Hedegaard verklapte ooit welke producten hij precies gebruikt: “Een lijn met de naam Tromborg Professional Makeup. Ik ben vooral dol op haar Pure Mineral Foundation.” Zijn cosmeticahacks? “Als je dunne lippen hebt en deze optisch meer volume wilt geven, vermijd dan het gebruik van een lippotlood. Breng in plaats daarvan een lippenstift aan met je wijsvinger. Het topje van de vinger heeft dezelfde vorm als een lippenstift, het is de perfecte manier van aanbrengen en laat je lippen voller lijken. Gebruik achteraf gloss om de lippen een vleugje luxe te geven.”

Blush gebruik ik om de jukbeenderen een natuurlijke glow te geven. Veel mensen gebruiken echter te veel blush, waardoor je er ouder uit kunt gaan zien. De truc is om het op de appeltjes van je wangen aan te brengen en vervolgens omhoog, uit het gezicht te blenden.”

Een deel van Mary's beautyrituelen blijft nog een mysterie. Welke stylist en producten schuilen er achter haar prachtige bruine lokken? We weten het niet en doen het daarom wel met de #haircareroutine van die andere stralende royal brunettes…

Lees meer:

Haar als Kate? Deze producten heb je nodig

Met dit trucje krijg je hetzelfde perfect opgestoken haar als Kate

Dit zijn de haarproducten waar hertogin Meghan bij zweert

Bron: New Idea, Now to Love, Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws