Sarah Ferguson over prins Harry: ‘Ik ben blij hem gelukkig te zien’

De hertogin van York is ervan overtuigd dat prinses Diana ontzettend blij zou zijn geweest met zo'n schoondochter.

Sarah Ferguson en prinses Diana waren, ook voor hun intrede bij the Royal Family, al goed bevriend. Ze konden goed met elkaars kinderen overweg en Sarah heeft – ook na de dood van prinses Diana – altijd een oogje in het zeil gehouden bij prins Harry en prins William. Dat de twee prinsen nu gelukkig zijn, doet de hertogin van York dan ook veel goeds.

Gelukkig met elkaar

Tijdens een optreden in de Italiaanse talkshow Porta a Porta sprak de hertogin van York zich uit over de hertog en hertogin van Sussex, die vorig jaar naar Californië verhuisden nadat ze opstapten als werkende leden van de koninklijke familie. Het was een controversiële stap, maar ‘Fergie’ zit er niet mee in haar maag.

“Het belangrijkste – en ik weet dat Diana, als ze hier was, dat zou zeggen – is dat ze gelukkig zijn. En [Meghan] maakt hem gelukkig”, aldus Sarah. “Ik vind het heerlijk om die kleine jongen die destijds huilde op de begrafenis nu gelukkig te zien.” Hiermee doelt ze op de droevige beelden van Harry die achter de kist van zijn moeder liep tijdens haar begrafenisstoet in 1997.

Jeugdvriendinnen

Sarah liet al eerder aan PEOPLE weten dat zij en de prinses van Wales al van jonge leeftijd vrienden waren. “We waren beste vrienden toen zij 14 was en ik 15.” Tijdens de bruiloft van Susie Murray-Phillipson and Alex Dolby in 1988 liepen de jeugdvriendinnen dan ook innig samen.

sarah-ferguson-prinses-diana
Sarah Ferguson en prinses Diana tijdens de bruiloft van Susie Murray-Phillipson and Alex Dolby, in 1988. Bron: BrunoPress

Sarah is er ook van overtuigd dat prinses Diana dol zou zijn op haar zonen en hun vrouwen. “Als ze nu bij me zou zitten, weet ik dat ze zou zeggen: ‘Ik ben zo trots op mijn beide jongens en de geweldige vrouwen die ze hebben gekozen.’ Omdat ze allemaal hun eigen stem hebben”, sluit de hertogin van York af.

Bron: PEOPLE | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws