Gaat deze actrice Meghan Markle spelen in The Crown?

'Dat zou een hele eer zijn!'

In november 2022 verschijnt het langverwachte vijfde seizoen van The Crown, maar kijkers blikken nu al verder vooruit.

Liefhebbers van Netflix’ koninklijke successerie vinden dat The Crown makkelijk nog een aantal jaar mee kan (aan royal drama geen gebrek!) en hebben ook al een actrice voor de rol van Meghan Markle op het oog. Zou het?

Twintig jaar

Goed, de makers van de serie moeten er nog van worden overtuigd. Eerder liet de scenarioschrijver weten dat hij zich liever niet over recente gebeurtenissen buigt. “Liever schrijf ik over dingen die minstens twintig jaar geleden zijn gebeurd. Dan heb je genoeg afstand om iets echt te begrijpen, en om iemands rol en de relevantie ervan in kaart te brengen.”

Fans van The Crown daarentegen hebben het nog lang niet gehad met de dramaserie rondom de royal family en hopen dat Netflix ‘m lekker blijft verlengen (als het maar geld in het laatje brengt, nietwaar?). De casting hoeft in ieder geval niet moeilijk te zijn, want ze weten al wie geknipt is voor de rol van Meghan Markle.

Gugu Mbatha-Raw

De Britse actrice Gugu Mbatha-Raw, bekend van onder andere Beauty and the Beast, The Morning Show en Loki is een van de mogelijke kandidaten. Zelf ziet ze de rol ook wel zitten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gugu Mbatha-Raw (@gugumbatharaw)

“Dat is hilarisch. Daar zou ik zeker over nadenken, het zou een hele eer zijn”, verklaarde Gugu onlangs in een interview met Tatler over de rol van Meghan Markle. Acteerervaring heeft ze genoeg, ze heeft ongeveer dezelfde leeftijd als de Duchess of Sussex en de gelijkenis mag er ook zijn. Al zou Gugu voor de rol haar very British accent moeten verruilen voor een Amerikaanse tongval, maar de meeste acteurs hebben wel voor hetere vuren gestaan.

Gugu en Meghan
Meghan Markle en Gugu Mbatha-Raw. Beeld: BrunoPress

Amerikaans sprookje

Of Gugu echt in de rol van de hertogin zal kruipen? De actrice heeft in ieder geval veel respect voor Meghan. “Vanuit Amerikaans perspectief is het een soort sprookje. Ik weet zeker dat het geen gemakkelijk leven is. En ik weet zeker dat we maar half weten wat er speelt. Maar ik respecteer het.”

Eerder grapten fans al dat Meghan zichzelf zou kunnen spelen in de serie, mocht ze willen terugkeren naar de televisieset. En ook voor de rol van haar echtgenoot is er al een kandidaat. Prins Harry liet eerder dit jaar in een interview met James Corden weten dat acteur Damian Lewis hem wel zou kunnen vertolken in de volgende seizoenen van The Crown.

Letten jullie op, Netflix? De casting is klaar, filmen maar!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws