Zo zag prinses Charlene eruit voor haar royal jaren

Voor haar tijd als prinses was Charlene natuurlijk ook al in beeld.

Ze was een van de meest besproken royals van 2021: prinses Charlene van Monaco. Maar vóór haar roerige tijd als prinses stond de knappe Zuid-Afrikaanse natuurlijk ook al in the picture als Olympisch zwemster en ‘vriendin van’. Een terugblik!

Kindertijd

Waar sommige aangetrouwde royals ons nog wel eens trakteren op een jeugdkiekje, houdt prinses Charlene de fotoalbums uit haar jonge jaren gesloten voor het publiek. Op Pinterest dwalen wel een paar foto’s rond, waarop een jonge Charlene aardig wat overeenkomsten vertoont met haar dochter prinses Gabriella vandaag de dag.

De jonge Charlene was een echte tomboy, een wildebras, vertelde haar vader Michael aan Times Live. “Ooit sprong ze vanuit een boom op een paard en brak ze haar arm op drie verschillende plekken. Ze was nergens bang voor.”

Zwemcarrière

Eind jaren negentig verwierf Charlene Wittstock faam als zwemster. Ze won prijzen tijdens de All-Africa Games en de Commonwealth Games en deed in 2000 mee aan de Olympische Spelen. Dat jaar ontmoette ze ook prins Albert bij een zwembijeenkomst in Monaco. “Ik was 22 en doelgericht. Ik was emotioneel gezien niet klaar voor een relatie. Maar het moment dat ik Albert ontmoette, ervoer ik een diep gevoel van lotsbestemming. Ik wist dat hij de ware was”, vertelde Charlene later over dit moment aan Tatler.

Hoewel de vonk meteen oversloeg, duurde het even voordat de playboyprins de zwemster voorstelde als zijn officiële verkering. In de tussentijd zwom Charlene lekker door, al werden de zwemwedstrijden steeds schaarser en de verschijningen in Monaco steeds frequenter.

Jaren in Monaco

In 2005 verscheen Charlene Wittstock langzaam maar zeker in beeld als het vriendinnetje van prins Albert. Hier zien we haar als 27-jarige op een gala, met haar bekende korte, blonde lokken en zuinige glimlach.

Beeld: BrunoPress

En hier in 2008, 30 jaar oud. Dat jaar moest ze door herhaaldelijke blessures haar zwemcarrière en Olympische droom opgeven en voelde ze zich nogal verloren, verklaarde ze later. Ze woonde in Monaco zonder officiële status, zonder carrière, zonder verlovingsring van haar prins. “De mensen die ik in Monaco ontmoette begrepen mijn Zuid-Afrikaanse mentaliteit en humor niet”, herinnert Charlene zich. En ze sprak bovendien geen woord Frans. Als 2021 een rampjaar voor Charlene was, was 2008 dat óók.

Beeld: BrunoPress

100 procent

In 2010, een decennium na hun ‘liefde op het eerste gezicht’-ontmoeting, was daar ein-de-lijk de verlovingsring die Charlene een nieuw doel gaf. “Ik ben niet geboren als Monegask, ik ben niet geboren als een prinses. Maar ik ga mijn uiterste best doen”, verklaarde ze kort voor het huwelijk aan Tatler. “Als ik een verantwoordelijkheid op me neem, of dat nu het leiden van het Zuid Afrikaanse zwemteam is of de vrouw worden van prins Albert, dan wijd ik me daar 100 procent aan. Zolang ik het verschil kan maken in iemands leven, gaat het goed met me.”

Bron: Tatler, SCMP | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws