De 5 exen van prins Albert van Monaco

Prins Albert van Monaco mag nu dan een keurige vorst en brave huisvader van de Mini-Monaco's zijn, we denken nog wel eens met weemoed terug aan zijn playboydagen.

Prins Albert van Monaco mag nu dan een keurige vorst en brave huisvader van de Mini-Monaco's zijn, we denken nog wel eens met weemoed terug aan zijn playboydagen.

Voor hij Charlene Wittstock leerde kennen, heeft Albert jarenlang de eeuwige vrijgezel uitgehangen. Hij hield van snelle auto's, jetset sporten, luxe boten en modellen, héél veel modellen. Hier van links naar rechts Claudia Schiffer, Naomi Campbell en Karen Mulder die in 1996 allemaal naar een prinsessentitel hengelden. Zijn vele vriendinnen – voor zover bekend staat de teller op 40 – leverden hem de bijnaam prins Playboy op. Later veranderde dat in prins Carnaval, omdat het een beetje sneu werd om een kalende man van middelbare leeftijd met een embonpoint te zien raven met jonkies. Maar ooit was hij best hot, kijk maar.

1982: Albert en Brooke Shields

Eind jaren zeventig was Brooke Shields het Amerikaanse equivalent van een prinses. Als kindster was ze opgegroeid voor de camera's, als tiener was ze een succesvol model en actrice. Met Grace Kelly als moeder was het geen wonder dat de prins open stond voor een romance met een filmster. Brooke was met veertien jaar aan de jonge kant toen ze elkaar in 1979 leerden kennen, zodat het geen echte relatie werd. Ze bleven echter daten tot in 1983 en Shields en de prins zijn altijd bevriend gebleven.

1992: Albert en Sharon Stone

In 1992 onderhield actrice Sharon Stone buitengewoon warme banden met de prins. Albert was dol op haar, zij was dol op alle aandacht die het opleverde en keek bij Chopard al verlekkerd naar tiara's. Op zich was het helemaal niet zo'n slechte match. Ze waren even oud, hielden van dezelfde dingen en Sharon is bepaald geen muurbloempje: die had Monaco beslist weer op de kaart gezet als glamour hotspot. Dat trekje was uiteindelijk waar het op sneuvelde. Vader Rainier ontmoedigde de match, omdat hij bang was dat Sharon Albert zou overschaduwen. Het hielp niet dat ze gescheiden was en er niet over piekerde om katholiek te worden.

1994: Albert en Tatum O’Neal

In zijn feestcircuit leerde Albert actrice Tatum O'Neal kennen, zelf ook niet vies van een nachtje doorzakken. De romance liep uiteindelijk stuk op zijn badkamermanieren: ”Terwijl ik in bed lag, hoorde ik hem zijn tanden poetsen, hoesten en in de wasbak spugen,” schrijft ze in haar memoires 'A Paper Life'. “Daar knapte ik op af. Ik sprong uit bed, heb mijn kleren aangetrokken en iets sufs geroepen over 'vergeten contactlenzen'. Daarna ben ik de nacht ingevlucht, hollend naar mijn hotel, alsof de paleiswachten me op de hielen zaten.” Hmm, een prins die zijn tanden poetst voor het zoenen: wij vinden dat niet echt een dealbreaker, maar prinses Tatum werd het dus niet.

1995: Albert en Naomi Campbell

Tussen eind 1994 en 1997 onderhielden prins Albert en topmodel Naomi Campbell een geslaagde knipperlichtrelatie. Beiden waren dol op de Rivièra Lifestyle, ze hielden allebei van feestjes en hadden heel veel gemeenschappelijke jetsetvrienden en -kennissen. Als cokesnuivende driftkikker (ze begon met cocaïne in 1994 en verdween vijf jaar later in een afkickkliniek) was Naomi geen prinsessenmateriaal, maar Albert en zij zijn altijd bevriend gebleven. Hij was voor zijn inhuldiging altijd te gast op haar spectaculaire verjaardagsfeesten en zij was een van de gasten op zijn huwelijk.

1997: Albert en Angie Everhart

Model Angie Everhart was de opvolgster van Naomi. Ze was kersvers gescheiden en had net in de pikante film 'Another 9 1/2 weeks' gespeeld, Albert en zij kenden elkaar al een beetje uit het partycircuit en het werd reuze amoureus tussen het duo. “Ik ben nogal rechtstreeks,” zegt ze. “What you see is what you get. Dat beviel hem wel.” Angie bleek echter een tikkeltje te wild voor het hof: naar verluidt kwam er een einde aan de relatie nadat ze schaars gekleed de paleiskeuken in liep omdat ze trek had. Dat ze amper kleren aanhad, daar was men in Monaco wel aan gewend. Maar dat ze een boterham met pindakaas en jam wilde, vond de royal kok zo walgelijk dat hij zijn beklag deed. Albert leek toen ook wel klaar met haar. Angie sloeg overigens twaalf jaar laten nóg een prins aan de haak. In 2003 leerde ze prins Andrew kennen, waar ze tot zeker 2009 officieus mee scharrelde.

Bron: Ella Vermeulen | Beeld: Bsr Agency, Getty Images

Laatste nieuws