Maakt het leven mooier

Hoe prinses Stéphanie Hans Klok te hulp schoot na een mislukte stunt

Ook de beste illusionisten ter wereld maken wel eens fouten, en dan is het belangrijk dat er mensen paraat staan om snel in te grijpen. Voor Hans Klok kwam die hulp ooit uit zeer onverwachte hoek: niemand minder dan prinses Stéphanie van Monaco kwam to the rescue toen één van zijn stunts mislukte!

Hoe prinses Stéphanie Hans Klok te hulp schoot na een mislukte stunt

Monaco staat bekend om zijn grootse jaarlijkse circusfestival, en dat is natuurlijk he-le-maal prinses Stéphanies ding. Als beschermvrouw en voorzitter van het Monegaskische circus zit ze immer front row en is zij nauw betrokken bij de organisatie. Maar dat EHBO verlenen ook tot haar takenpakket behoort? Dat wisten wij nog niet. Toch was de prinses volgens Hans Klok de eerste die hem te hulp schoot toen zijn act misging.

Hans Klok in Monaco

In 2014 trad Hans Klok op tijdens het Internationale Circusfestival in Monaco. "Ik deed een ontsnappingsact, de ’Jaws of Death’. Dat was een soort berenklauw die in de fik stond, en ik hing dan in een dwangbuis in die klauw. Ik had 40 seconden om mijzelf daaruit te bevrijden: ik moest naar beneden springen, anders sloeg die berenklauw dicht", vertelt de illusionist.

De Monegaskische royals bij het Circusfestival in 2014 (Beeld: NL Beeld)

Maar tijdens de repetitie van die stunt ging het mis: Hans miste de veiligheidsmat die onder hem lag, en kwam lelijk terecht. "Ik scheurde mijn enkelbanden”, herinnert hij zich. "Prinses Stephanie, die erbij stond, was de eerste die met een zak ijs aan kwam rennen om die op mijn enkel te leggen."

Eén ding is duidelijk: de prinses neemt haar taak als beschermvrouwe van het circus in ieder geval uiterst serieus!

Stéphanie en het circus

Sinds zijn dood van hun vader runnen prins Albert en prinses Stéphanie het circus officieel samen, maar officieus is het vooral haar feestje. En prinses Stéphanie is niet alleen een groot fan van het circus zelf, maar ook van de artiesten. In 2001 valt Hare Doorluchtige Hoogheid namelijk voor olifantendresseur Franco Knie. Ze volgt haar nieuwe lief overal waar het circus gaat. Met haar drie jonge kinderen woont ze in een caravan. Stéphanie is klaar om het paleisleven op te offeren, maar een huwelijk met Franco blijkt niet te lukken. Franco's eerdere vrouw Claudine stemt niet in met een echtscheiding, waardoor het einde verhaal is. Via het circus leert de prinses ook acrobaat Adans Lopez Peres kennen. Stéphanie en Adans trouwen in 2003 in besloten kring om vervolgens weer uit elkaar te gaan.

Wij vragen ons dan stiekem toch af: zou het redden van Hans Klok misschien ook een subtiele flirtpoging zijn geweest?

Royalty
  • De Telegraaf
  • NL Beeld