Maakt het leven mooier

Albert en Charlene over hun tweeling: 'Ze zijn onafscheidelijk'

'Het is ongelooflijk om te zien, zo uniek', vertelt de trotse Charlene.

ALBERTO Y CHARLENE INAUGURAN LA EXPOSICION DE ANTORCHAS OLIMPICAS DEL PRINCIPADO

Als kleine spruit opgroeien aan het hof in een microstaatje vol megarijken – dat de jonge prins Jacques en prinses Gabriella geen doorsnee leven hebben, is wel duidelijk. In gesprek met Paris Match verklappen prins Albert en prinses Charlene hoe het nu met hun kroost gaat.

Royal tweeling

In 2014 zagen Jacques Honoré Rainier Grimaldi en Gabriella Thérèse Marie Grimaldi het levenslicht. Zij twee minuten eerder dan hij, maar vanwege tradities en regels moet Gabriella haar broertje toch echt voor zich dulden in de lijn naar de troon.

Waar veel moderne euroyals anno nu hun kroost zoveel mogelijk 'gewoon' laten opgroeien en buiten de spotlights houden, geldt dit niet voor de Monegaskische twins. Van jongs af aan worden zij al regelmatig meegesleept door hun ouders naar allerhande evenementen.

Tieners

Eind dit jaar vieren de twee hun tiende verjaardag. In gesprek met Paris Match krijgen hun ouders de vraag of zij dit beschouwen als een 'grote mijlpaal'. "Omdat het 't begin van de adolescentie markeert? Nou...misschien een beetje. Maar er zal zeker niets officieel zijn. We willen ze er geleidelijk op voorbereiden, dus het wordt gewoon een verjaardagsfeestje zoals altijd, met hun familie en vrienden", deelt Albert. "Ook al is het een bijzondere datum, ik vind alle verjaringen geweldig", vult Charlene aan.

'Onafscheidelijk'

Als kinderen van de Monegaskische vorst, heeft de jonge tweeling natuurlijk heel wat druk op hun schouders liggen. Gelukkig vinden zij volgens hun ouders volop steun bij elkaar. Zo vertelt de trotse Charlene: "Ze zijn onafscheidelijk. Het is ongelooflijk om te zien, zo uniek. Al denk ik dat alle ouders van tweelingen weten wat ik bedoel."

Het prinselijk gezin in matchende outfits, mei 2024. (Beeld: NL Beeld)

Eigen karakters

In een interview eerder dit jaar deed Albert ook al een boekje open over z'n tweeling. Toen deelde hij dat de twee steeds meer hun eigen karakters beginnen te ontwikkelen. “Tussen die twee praat Jacques meer, en is hij meer betrokken in het openbaar”, zo verklapte hij. “Gabriella voelt zich soms niet zo op haar gemak in de buurt van grote groepen mensen.”

Achter de schermen zou Gabriella echter een levendige persoonlijkheid zijn. Zo deelde Albert: “Ze heeft zo’n ondeugende twinkeling in haar ogen. Ze heeft haar eigen persoonlijkheidje en doet soms dingen die, snapt u – ze probeert haar broertje dan te gebruiken om hem in de nesten te werken.”

Dat belooft nog wat voor de komende jaren, als de twee inderdaad als puberend prinselijk paar het paleis onveilig mogen maken.

Bron: Paris Match | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Beeld: NL Beeld