Wedding news: Lady Tatiana Mountbatten is verloofd

De paardenliefhebber heeft nog een plekje over in haar hart voor een andere grote liefde.

Sinds de bruiloft van prinses Beatrice in 2020 is het rustig op royal wedding gebied. Gelukkig is de koninklijke familie omvangrijk en trouwt er zo nu en dan een (achter)nichtje van de Queen, zodat we toch nog aan onze tiara-trekken komen. Ook dit jaar begint met een leuke verloving!

Tiara’s en trouwjurken

Grootse trouwspektakels à la de royal wedding van Harry en Meghan hebben we lang niet meer gehad, maar gelukkig zijn er de verre Windsors en Mountbattens die ons zo nu en dan trakteren op een semi-koninklijke bruiloft. Zo hadden we vorig jaar de trouwdagen van Flora Ogilvy, de kleindochter van prinses Alexandra, en van India Hicks, die dan weer een achternichtje van prins Philip is. Het houdt ons tiara- en trouwjurkliefhebbers weer even zoet. En we hebben er nu weer eentje om naar uit te kijken, want Lady Tatiana Mountbatten is verloofd met haar grote liefde Alick Dru.

Lady Tatiana Mountbatten

Lady who? Geen zorgen als je de Britse koninklijke familie als geen ander kent en nog nooit van deze dame hebt gehoord – ze staat namelijk op nummer 464 in de lijn van de troonopvolging, dus ’n echt prominente plek kunnen we dat niet noemen. Al heeft ze als (ver) nichtje van de Queen en prins Philip wel een bepaalde status in de Britse adellijke kringen. Ze stamt af van koningin Victoria en is verwant aan de voormalige koninklijke families van Hesse (Duitsland) en Rusland. Haar vader is de markies van Milford Haven, haar broer de Earl van Medina.

Zelf heeft Lady Tatiana echter ook naam gemaakt. Ze is fervent paardrijdster (‘Ik spreek vijf talen, maar ik kan alleen maar over paarden praten’ vertelde ze ooit aan Tatler), doet regelmatig mee aan wedstrijden en heeft haar eigen onderneming. Heel soms verruilt ze haar paard voor een paar ski’s. En het was afgelopen weekend, tijdens een wintersportvakantie in Zwitserland, dat Alick voor haar op één knie ging.

Society wedding

Wie Lady Tatiana online een beetje volgt, weet dat ze niet vies is van een couturejurk op z’n tijd en goed bevriend is met de Britse high society. Het is een kwestie van aftellen tot er een uitbundig trouwfeest georganiseerd wordt. Over de aanstaande bruidegom, Alick, is niet zoveel bekend. Hij studeerde aan Eton College en de Universiteit van Oxford en werkt nu bij een start-up. Ook op Instagram blijft hij op de achtergrond. Tatiana poseert daar meestal met die ándere grote liefde.

Ondertussen kijkt ook België uit naar een koninklijke bruiloft. Kort na Kerstmis maakte prinses Maria Laura bekend dat ze verloofd is en in de herfst van 2022 gaat trouwen met de Brits-Franse William Isvy. De aankondiging kwam als een verrassing, want niemand wist dat de prinses al een langdurige relatie had. Zo zie je maar: soms komen ze uit onverwachte hoek, die royal weddings. Wie weet wat ons nog meer te wachten staat!

Bron: Tatler | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws