Wanneer Kate de titel van prinses Diana overneemt: ‘Bitterzoet moment’

Kate Middleton treedt niet zomaar in iemands voetsporen.

Wanneer prins Charles de troon bestijgt, wordt hertogin Kate de nieuwe prinses van Wales. Een titel die onlosmakelijk verbonden is met haar wijlen schoonmoeder, prinses Diana.

Prinses van Wales

Ook vijfentwintig jaar na haar dood denkt iedereen bij de titel princess of Wales aan Diana Spencer. Officieel draagt Camilla ‘m nu, maar uit respect voor haar voorganger heeft ze besloten een van haar andere koninklijke titels – hertogin van Cornwall – te gebruiken in het dagelijks leven.

Toch krijgen we in de toekomst naar alle verwachting een nieuwe prinses van Wales. Wanneer Charles koning wordt, geeft hij zijn Wales-titel waarschijnlijk door aan William. Wat betekent dat Kate Middleton de volgende princess of Wales zal worden. Maar hoe wordt dat ontvangen?

Bitterzoet

Voor prins William zal het best vreemd zijn dat zijn vrouw de titel van zijn moeder gaat dragen, meent een bron van The Telegraph (via Marie Claire). “Ik weet zeker dat het een bitterzoet moment zal zijn. Dit zijn Diana’s zoon en zijn vrouw, dus op een bepaalde manier is de cirkel wel rond. Maar het zal ons ook herinneren aan wie we hebben verloren.”

Dat hertogin Camilla de titel aan zich voorbij liet gaan is begrijpelijk, maar hoe is het als Kate de titel van Diana overneemt? De Duchess of Cambridge heeft haar populariteit in ieder geval mee, en volgens royaltykenner Katie Nicholl kan ze haar eigen invulling geven aan die nieuwe titel. “Een van de grootste successen van de hertogin is dat ze Diana’s nalatenschap juist niet probeert voort te zetten”, vertelt Nicholl aan ET Online. “Ze probeert niet om in haar voetsporen te treden, wat onmogelijk zou zijn. Wat Kate heel succesvol heeft gedaan is haar eigen rol binnen de koninklijke familie vinden. Ze zal haar eigen stempel op die titel drukken.”

Diana dichtbij

Hoewel Kate haar wereldberoemde schoonmoeder nooit persoonlijk heeft gekend, is ze zich er zeer van bewust dat ze in zekere zin haar opvolger is als princess of Wales. Ze draagt prinses Diana altijd dichtbij zich door de iconische verlovingsring van haar schoonmoeder te dragen, die ook in haar nieuwste portretten prominent in beeld is.

Beeld: Paolo Roversi via BrunoPress

Op de statige foto’s die voor Kates veertigste verjaardag zijn gemaakt, zien we ook pareloorbellen uit de juwelenkist van prinses Diana. Wel vaker laat de hertogin zich zien met sieraden van de prinses van Wales: een subtiel aandenken aan haar zo geliefde schoonmoeder én een teken dat ze zich langzaam maar zeker voorbereidt om haar nieuwe rol op zich te nemen.

Bron: Marie Claire US, ET Online | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws