‘Prins Harry en prins Charles weer op goede voet met elkaar’

Keert Harry deze zomer terug naar Engeland?

De Sussex’jes wonen al meer dan twee jaar in Amerika. Sindsdien is hun relatie met de rest van het Britse koningshuis er niet beter op geworden. Maar er is een lichtpuntje: het lijkt er nu op dat prins Harry en zijn vader prins Charles weer on speaking terms zijn. Sterker nog, prins Harry zou deze zomer zomaar eens op bezoek kunnen gaan bij zijn familie.

Jubileum

Er wordt verwacht dat Harry deze zomer terugkeert naar Engeland om het 70-jarige jubileum van zijn grootmoeder koningin Elizabeth te vieren. Bronnen vertellen aan The Sun dat Harry daarover met zijn vader Charles heeft gepraat. En daarmee lijken de eerdere problemen langzaam weg te ebben. “Er is een duidelijke dooi ingezet in de relatie tussen Harry en Charles,” vertelt een royal bron aan The Sun, die ook beweert dat het vader-zoon duo op “veel betere voet” staat en “vriendelijk” met elkaar omgaat in onder andere videogesprekken. Eerder klonk ook al dat prins Charles toch weer voorzichtig contact zoekt met zijn jongste zoon, omdat hij dolgraag zijn kleinkinderen Archie en Lili wil zien.

Veiligheid

Vorige week gaf Harry nog aan dat hij en Meghan het niet aan durfden om naar Engeland te reizen vanwege problemen met de beveiliging. Uit een statement van Harry’s wettelijke vertegenwoordiger bleek dat Harry graag wil ‘dat zijn kinderen zijn thuisland leren kennen’. Er stond echter ook in dat hij zich zonder de benodigde politiebescherming in het Verenigd Koninkrijk ‘niet in staat voelt om terug te keren naar huis’. Tijdens zijn bezoek in juli 2021 voelde hij zich erg onveilig, omdat er onvoldoende beveiliging voor hem was. Het was dan ook meteen de laatste keer dat hij naar zijn thuisland is afgereisd. “Zonder die veiligheid zijn prins Harry en zijn familie niet in staat terug te keren naar zijn thuis”, aldus de verklaring.

Vanwege deze veiligheidsredenen is het niet zeker of Meghan, Archie en Lilibet deze zomer meereizen naar Engeland. Waarschijnlijk komt de prins alleen. We wachten geduldig een royal reünie af!

Bron: Nine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws