Dienstmeisje klapt uit de school over ‘driftbuien’ prins Andrew

'Hij liet me als een gek vier verdiepingen trappen oplopen om de gordijnen te sluiten'

De gemoederen rondom prins Andrew lopen steeds hoger op nu hij al een tijd lang beschuldigd wordt van seksueel misbruik. De Britse prins is niet bepaald geliefd meer bij familie en volk, en voormalig paleispersoneel houdt zich ook niet langer in.

Koninklijk baantje

Charlotte Briggs werkte jarenlang voor prins Andrew in het koninklijk paleis. Naar eigen zeggen was dat niet bepaald een droombaan. “Hij liet me als een gek vier verdiepingen trappen oplopen om de gordijnen te sluiten. En dat terwijl hij er zelf naast zat”, vertelt Charlotte aan The Sun.

“Ik herinner me dat ik op dat moment in tranen ben uitgebarsten”, gaat ze verder. “Deze man had voor z’n land gevochten tijdens de Falklandoorlog, maar opstaan om z’n gordijnen dicht te doen, kostte hem blijkbaar te veel moeite. Volkomen belachelijk, maar het illustreert wel hoe hij zich gedroeg. Hij denkt dat hij beter is dan de rest. Een groot contrast met prinsen Charles en Edward, die wel heel gemoedelijk en vriendelijk zijn in de omgang.”

Driftbuien

Charlotte begon op haar 21ste al met haar eerste baantje in het Buckingham Palace. Zes maanden lang waardeerde ze haar royal job enorm, totdat ze een nieuwe functie als dienstmeisje van prins Andrew kreeg toegewezen. Na zijn scheiding met Sarah Ferguson was hij weer terug in het paleis en had hij een persoonlijke hulp nodig. “Niemand wilde die baan omdat hij bekend stond vanwege z’n driftbuien”, vervolgt Charlotte. “Dat schrok me echter niet af. Ik dacht: ‘Die uitdaging kan ik wel aan, ik ga ervoor.’”

Spijt

Charlotte kreeg echter al snel spijt van haar keuze. “Hij verwachtte echt dat ik hem op z’n wenken bediende”, biecht ze op. “Niets wilde hij zelf doen. We maakten zijn bed op, zetten zijn teddyberen op de goeie plaats (Andrew heeft een bijzondere voorliefde voor pluchen knuffels, red.) en legden zijn pyjama klaar. Hij gedroeg zich als een verwend nest. Op een bepaalde dag schold hij me uit voor ‘t vuil van de straat. ‘Kan je f***ing niets goed doen?’, riep hij. Blijkbaar had ik de gordijnen niet volledig gesloten, er zat nog een spleetje tussen. Ik was zo kwaad, maar ik kon er niet op reageren, anders was ik mijn baan kwijt. Vervolgens verstopte ik me vaak voor hem. Bang dat er een nieuwe woede-uitbarsting zou komen.”

Na minder dan een jaar voor Andrew gewerkt te hebben, nam Charlotte uiteindelijk ontslag.  “Ik heb eigenlijk ontzettend veel medelijden met de Queen”, stelt ze. “Zeker sinds Andrew beschuldigd wordt van seksueel misbruik. Volgens mij beleeft ze op dit moment een erg moeilijke periode.”

Bron: HLN | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws