Hoe Meghan Markle haar stijl inspireerde op die van Audrey Hepburn

Meghan is groot fan van Audreys 'preppy chic' stijl en nam zichzelf er als kersverse royal graag mee op de hak.

Al van jongs af aan wist Meghan Markle dat ze actrice wilde worden. Geen verrassing dus dat een van haar stijliconen een grote naam uit de filmwereld is.

Meghan, Audrey en Givenchy

Meghan Markle studeerde theaterwetenschappen aan de prestigieuze Northwestern University – en het zou ons niets verbazen als ze in die periode aandachtig de films met Audrey Hepburn heeft bestudeerd. Audrey was en is een (stijl)icoon voor velen, zo ook voor de Duchess of Sussex.

Het begint al met een gedeelde liefde voor modehuis Givenchy. Ontwerper Hubert de Givenchy had ooit Audrey Hepburn als muze, opvolger Clare Waight Keller had hertogin Meghan als uithangbord. Die samenwerking begon met een vliegende start dankzij Meghans Givenchy-bruidsjurk. De japon wordt weleens vergeleken met die van Audrey Hepburn in de film Funny Face, ontworpen door, je raadt het al, Hubert de Givenchy.

Audreys trouwjurk in ‘Funny Face’ en Meghans trouwjurk bij de royal wedding. Beeld: BrunoPress

Voor het slapengaan

In de tijd dat Meghan nog haar hele leven online deelde, toonde ze al een diepe bewondering voor Audrey op haar blog The Tig. Ze had een stapel fotoboeken van de actrice als ‘leesmateriaal voor het slapengaan’ liggen en schreef over hoe ze hield van “preppy chic, denk aan Audrey Hepburn in ‘Funny Face’.”

My fair Duchess

Audrey Hepburn in My Fair Lady (1964), en de hertogin van Sussex tijdens Royal Ascot 2018. Beeld: BrunoPress

Een van Meghans opvallendste knipogen naar een rol van Audrey Hepburn, was tijdens Royal Ascot 2018: de paardenraces waarvoor een strenge dresscode geldt. De hoed van Philip Treacy was een verwijzing naar de stijl van Audrey in My Fair Lady, de beroemde film waarin bloemenverkoopstertje Eliza Doolittle (Audrey Hepburn) leert om ‘door te gaan voor een hertogin.’ Zó nam Meghan zichzelf op de hak als kersverse Duchess. 

De witte jurk (wederom van Givenchy) lijkt bovendien sprekend op dit exemplaar dat Audrey tijdens filmrepetities droeg.

Mouwloos

Audrey Hepburn bij de Oscar-uitreiking in 1953, en de hertogin van Sussex bij een receptie in 2018. Beeld: BrunoPress

Hoewel mouwloos niet de meest voor de hand liggende keuze is tijdens een koninklijke verschijning, was Meghan gek op deze jaren 50-stijl (en geef haar eens ongelijk, met zulke getrainde schouders!). De boothals doet het ook altijd goed bij de hertogin van Sussex. En de combinatie van de twee is helemaal Oscar-waardig, liet Audrey Hepburn zien toen ze in 1953 het felbegeerde beeldje voor beste actrice won.

Roman Holiday vs. Royal Holiday

Audrey in Roman Holiday, Meghan tijdens Trooping the Colour 2018. Beeld: BrunoPress

Meghan koos tijdens haar eerste Trooping the Colour voor een poederroze pastelletje van Carolina Herrera. Misschien niet zo knallend roze als Audrey in haar rol van prinses Ann in de film Roman Holiday, maar de off-shoulder look maakt van beide actrices een instant prinses.

Opgerold & gestreept

Audrey Hepburn in Sabrina (1954), Meghan Markle bij Wimbledon (2018). Beeld: BrunoPress

Opgerolde mouwen, gestreept overhemd: het was een kenmerkende look van Audrey Hepburn in de film Sabrina. Hertogin Meghan deed het dunnetjes over op de VIP-tribune van Wimbledon.

The Audrey

Niet alleen op het gebied van stijl en acteerprestaties laat Meghan zich inspireren door Audrey Hepburn, ook beauty wise kijkt de hertogin de kunst af bij de Oscar-winnares. Toen ze nog in Londen woonde, zou Meghan elke zes weken in de stoel zitten bij een nagel- en wenkbrauwensalon voor een behandeling die ‘The Audrey’ heet. Oftewel: het laten plukken van je wenkbrauwen zoals Hepburn herself dat liet doen. In de jaren vijftig ging Audrey in tegen de heersende dikke-wenkbrauwen-trend en was ze binnen mum van tijd zélf een brow trend gestart. Film-, stijl- én wenkbrauwicoon, we snappen wel waarom Meg zo graag door Audreys fotoboeken bladert.

Bron: Elle, Vogue, Brides, Daily Mail, Ella Vermeulen, Givency, People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws