Camilla ontmoet ‘Camilla’ uit The Crown

'Ik was bang dat in in de kerker van The Tower zou worden gegooid', aldus actrice Emerald Fennell over haar ontmoeting met de echte Camilla.

De echte hertogin Camilla ontmoet ‘Camilla’ uit The Crown! Tijdens een receptie in Clarence House, de woning van Charles en Camilla, stond actrice Emerald Fennell oog in oog met haar Netflix-personage. “Ik was nerveus dat ik in de kerker van de Tower zou worden gegooid.”

International Women’s Day

Emerald was uitgenodigd bij de royals ter gelegenheid van International Women’s Day (helaas, niet omdat Charles en Camilla zo’n fan zijn van The Crown). De actrice, die de rol van Camilla vertolkt in seizoenen 3 en 4 van de Netflix-dramaserie, was van tevoren behoorlijk nerveus over de ontmoeting met de real life hertogin van Cornwall. “Ik was bang dat ik meteen de Tower in zou worden gegooid, maar tot nu toe gaat het goed”, vertelde ze aan journalist Georgie Prodromou. “Het was bijzonder leuk om haar juist vandaag, op Internationale Vrouwendag te ontmoeten, omdat ze zoveel doet voor specifiek op vrouwen gerichte liefdadigheidsorganisaties.”

De hertogin van Cornwall en Emerald Fennell. Beeld: BrunoPress

De echte Camilla en de The Crown-Camilla babbelden vrolijk, lachten wat af en poseerden samen voor een foto, zoals te zien is in onderstaande korte video:

Alter ego

Waarover de twee Camilla’s een praatje maakten, wilde Emerald liever niet delen. Wel was de actrice behoorlijk onder de indruk van de hertogin. “Ze staat al lange tijd in de schijnwerpers en heeft het altijd gracieus weten te doorstaan.”

Ook Camilla liet de aanwezigheid van ‘haar’ The Crown-actrice niet ongenoemd. In haar toespraak maakte ze een grappige verwijzing naar Emerald: “Voor mij is het een grote geruststelling dat als ik nu van mijn stokje ga, mijn fictieve alter ego klaarstaat om het over te nemen. Dus Emerald, wees maar voorbereid!”

Camilla kijkt The Crown

Volgens paleisbronnen is hertogin Camilla zelf een trouwe kijker van de serie – tot grote schrik van Emerald. “Dat is zenuwslopend, ik hoop maar dat ze mij goedkeurt”, vertelde de actrice eerder aan ET Canada. 

In het volgende seizoen van de koninklijke hitserie kruipt een andere actrice, Olivia Williams, in de rol van Camilla Parker Bowles. Ook Olivia heeft al eens handen mogen schudden met de echte Camilla. Ben je toch stiekem een fan, Your Royal Highness?

Bron: People, ET Canada | Beeld: BrunoPress / Netflix – The Crown

Laatste nieuws