Waarom Meghan Markle niet wilde dat mensen het over ‘haar stylist’ hadden

De Duchess of Sussex drukte haar eigen stempel op royal fashion.

Als kersverse hertogin gaf Meghan Markle een heel eigen draai aan het koninklijke modebeeld. En juist omdat ze haar persoonlijke stempel drukte op haar royal garderobe, baalde ze ervan als ‘haar stylist’ daarvoor geprezen werd.

Meghans royal fashion

Een modeliefhebber is Meghan altijd al geweest. Op haar lifestyle blog The Tig pende ze voor haar royal years artikeltjes over stijl en als actrice werkte ze samen met een Canadees modemerk aan haar eigen capsule collecties. En toen ze zich als hertogin van Sussex volgens het koninklijk protocol moest gaan kleden, deed ze dat met stijl. Om haar royal garderobe samen te stellen hing ze uren aan de telefoon met haar goede vriendin Jessica Mulroney, die ook styliste was. Maar uiteindelijk zorgde Meg er zelf voor dat ze zakelijk, glamorous en koninklijk voor de dag kwam.

Geen stylist

Op een vriendendienstje hier en daar zou Meghan Markle namelijk geen hulp hebben gehad van een koninklijk stylist – in tegenstelling tot bijvoorbeeld Queen Elizabeth en Kate Middleton. Ze ergerde zich er dan ook behoorlijk aan dat meerdere mensen zich in de media wel voordeden als het brein achter haar kledingkeuzes, terwijl haar garderobe juist een van haar weinige persoonlijke uitlaatkleppen was in het strikte royal wereldje. Dat schreef Meghan in een email aan haar toenmalig hoofd communicatie Jason Knauf.

“Je weet hoe ik het ‘stylist’-verhaal persoonlijk heel frustrerend vind (want het is het enige waar ik zelf nog controle over heb – mijn persoonlijke styling)”, aldus hertogin  Meghan. In andere emails aan Knauf is ook te lezen dat Meghan niet met een stylist werkt. [Sidenote: De manier waarop deze berichten naar buiten kwamen was nogal pijnlijk voor de hertogin. Knauf deelde de emails tijdens een rechtszaak van Meghan tegen de tabloids om te laten zien dat de Sussexjes zelf informatie doorgaven aan de auteurs van Finding Freedom, de biografie over Harry en Meghan, en daarmee als het ware ook hun eigen privacy schonden.]

Een van Meghans laatste royal outfits, maart 2020. Beeld: BrunoPress

Inspiratie

Aan People vertelden vrienden van Meghan ook dat de hertogin alles zelf samenstelde tijdens haar royal jaren: “Ze doet haar eigen make-up. Bedenkt zelf wat ze gaat dragen.” Al vallen er inderdaad ook vaak genoeg namen van stylisten die de hertogin van Sussex een handje geholpen zou hebben. Zo zou Maria Means Cote een van haar geheime stylisten zijn geweest tijdens de tour die prins Harry en hertogin Meghan door Afrika maakten. Ook tijdens haar laatste royal engagements in 2020 zou Meghan, al dan niet met behulp van een stylist, zorgvuldig haar kleding uit hebben gekozen. Haar laatste dagen als werkende royal droeg de hertogin felblauw, felrood en felgroen to go out with a bang.

Bron: Newsweek, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws