Zien: prins Harry spreekt een woordje Nederlands

De prins blijkt niet vies te zijn van de kleur oranje.

Oranje zonnebrillen, stroopwafels en Scheveningen: prins Harry dompelt zich alvast onder in de Nederlandse taal en cultuur.

In april vindt in Den Haag een internationaal sporttoernooi genaamd Invictus Games plaats. Prins Harry is initiatiefnemer van dat toernooi en sprak gisteren via een videoverbinding met verschillende Nederlandse deelnemers. Hij vroeg of ze hem wat Nederlands wilden leren, wat prachtig beeldmateriaal opleverde. Kijk mee!

Herstel voor militairen

Invictus Games is een sporttoernooi voor militairen die lichamelijk of geestelijk gewond zijn geraakt tijdens hun missies. Harry is zelf twee keer uitgezonden naar Afghanistan en weet daarom als geen ander wat een missie met militairen kan doen. Hij bedacht het toernooi om militairen te helpen bij hun herstel. In 2014 vond de eerste editie plaats in Londen. Daarna volgden edities in Orlando (2016), Canada (2017) en Sydney (2018). Dit jaar is de beurt dus aan onze eigen hofstad.

Mooi oranje is niet lelijk

Ter promotie van het sporttoernooi vond er gisteren een videocall tussen prins Harry en meerdere Nederlandse deelnemers plaats. Hij sprak met Jelle van de Steen, Alina Zoet, Fenne Geugjes en Wouter Bakker en vroeg hen om hem een spoedcursus Nederlands te geven. Het woord ‘stroopwafel’ kan dan natuurlijk niet ontbreken. Ook leerden de Nederlanders prins Harry de zin ‘Goedemiddag, dat hebben jullie goed gedaan’.

Het blijft echter niet bij de taal: prins Harry laat ook aan het Nederlandse team zien dat hij dol is op ‘onze’ kleur oranje. Speciaal voor de gelegenheid zet hij een oranje hoed en zonnebril op. Ook onthult hij dat hij onder zijn zwarte vest een volledig oranje outfit verstopt heeft. Helemaal klaar voor Koningsdag! Bekijk de grappige video hieronder:

Zelf aanwezig

Het sporttoernooi zal van 16 tot 22 april plaatsvinden in Den Haag. Eigenlijk zou het toernooi in 2020 al worden georganiseerd, maar het werd vanwege corona twee keer uitgesteld. Prins Harry en hertogin Meghan Markle zullen hoogstwaarschijnlijk bij het evenement aanwezig zijn, al is hun aanwezigheid in ons kikkerlandje nog niet bevestigd. De plek voor de volgende editie is ook al bekend: in 2023 zal prins Harry naar Düsseldorf moeten reizen.

Bron: Adelswelt, Libelle, PEOPLE | Beeld: Videostill Instagram Invictus Games (@invictusgames2020)

Laatste nieuws