Hofdame deelt ontroerend gebaar van de Queen na overlijden prins Philip

Een emotioneel gebaar van de rouwende royal.

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat Elizabeths grote liefde, prins Philip, kwam te overlijden. We herinneren ons allemaal het tragische plaatje nog van de heartbroken koningin, die in haar eentje in de kerkbankjes zit bij de uitvaart. Een hofdame van de Queen deelt nu een onverwachte anekdote over haar contact met Elizabeth vlak na de uitvaart.

Lady in waiting

Al vanaf jongs af aan komen de toekomstige Queen Elizabeth en Pamela Mountbatten (ja, van dié familie Mountbatten) elkaar tegen. Zo staat Pamela trots op het balkon bij het huwelijk van Liz en Philip, en is ze regelmatig aanwezig als hofdame bij officiële aangelegenheden. Als nichtje van de prins-consort én lady in waiting is ze nauw betrokken bij het stel.

Pamela deelt in gesprek met PEOPLE Royals dat de grens tussen royal en vriendschappelijke duties niet altijd even helder was. Zo was zij aanwezig op het moment dat de toen 25-jarige Elizabeth te horen krijgt dat haar vader, George VI was overleden. Op dat moment bevonden de royals zich in Kenia – een flink eind verwijderd van de steun van familie en de vertrouwde muren van het paleis.

queen hofdame elizabeth pamela mountbatten hicks
Elizabeth en Pamela komen aan bij Brisbane City Hall in 1954 (Beeld: Queensland Newspapers Pty Ltd, Publiek Domein)

“Ik herinner me dat ik op haar afliep om haar een knuffel te geven”, vertelde Pamela aan PEOPLE. “En toen besefte ik: ‘Oh my goodness, ze is koningin’ – en maakte ik een diepe kniebuiging.”

Na het overlijden

Ook deelde Pamela in gesprek met haar dochter, India Hicks, dat ze nog een aangrijpende brief ontving van de koningin na het overlijden van prins Philip. India herinnert zich hoe de Queen reageerde op een condoleance van haar voormalige hofdame. “Ze schreef je terug, met: ‘Natuurlijk, je kende hem langer dan ik’ “, deelt de royal relative.

Ook over het nalatenschap van Liz herself is de voormalige hofdame duidelijk. Volgens haar zal de monarch herinnerd worden voor haar “plichtsgevoel, standvastigheid, en betrokkenheid bij mensen. Kate en William hebben dat ook”, sluit ze af. Over Charles en Camilla zegt ze dan echter weer niets…

Bron: People | Beeld: Brunopress, Queensland Newspapers Pty Ltd

Laatste nieuws