‘Harry was bang dat Meghan hem zou verlaten’, beweren bronnen

We nemen je een aantal jaren mee terug in de tijd. Het is november 2016, en we zien een bijzonder statement verschijnen van de dan nog 32-jarige prins Harry. Of de pers wel even zijn kersverse vriendin met rust wil laten – met vriendelijke groet, etcetera. Inmiddels weten we natuurlijk hoe het verhaal verder verliep, maar hoe kwam dat statement destijds tot stand?

Royals buiten de spotlights

Eerlijk is eerlijk: het hoort er een beetje bij als royal. Je wordt geboren in een gouden wiegje, groeit op in een paleis, en for better or worse heb je van jongs af aan de pers op je dak. Maar hoewel enige belangstelling te verwachten is, gaat dat soms wel heel ver. Denk aan de tragische dood van Diana – op de vlucht voor de paparazzi.

En natuurlijk is de driehoeksverhouding tussen Harry en Meghan, Buckingham en de pers nog altijd (op z’n zachtst gezegd) gevoelig te noemen. Vanaf het begin af aan werd hun relatie getekend door paparazzi en journalisten die als jakhalzen over elkaar heen tuimelden om maar de eerste juice over de kersverse vriendin van Charles’ jongste zoon te kunnen brengen. En dat totale gebrek aan privacy voor zijn vriendin, viel Harry bijzonder zwaar.

Einde relatie

Dat Harry zich zo’n zorgen maakte over de impact van de pers op zijn relatie, was te verwachten. Zo had zijn eerste serieuze vriendin, Chelsy Davy, hun relatie beëindigd vanwege het mediacircus dat haar leven op z’n kop zette. “Het was zo full-on. Gestoord en eng en oncomfortabel. Ik vond het heel moeilijk op slechte momenten. Ik kon er niet mee omgaan”, deelde ze met The Times. Na hun break-up trok ze zich dan ook terug naar geboorteland Zimbabwe. “Het was nuts. Daarom wilde ik ook terug naar Afrika”, vertelde ze.

harry meghan chelsy davy
Chelsy en Harry in 2008, enkele jaren voor de twee definitief uit elkaar zijn. (Beeld: Brunopress)

Daarna volgde een relatie met theaterstudente Cressida Bonas, die aan Harry werd gekoppeld door haar besties – niemand minder dan prinsessen Eugenie en Beatrice. Maar ook zij kon de publieke druk niet aan. In een interview met BBC Radio na het einde van de relatie lichtte de actrice een tipje van de sluier op. Zo voelde ze zich ‘in een hokje gestopt’ vanwege haar relatie met een royal. En dat was natuurlijk ‘ontzettend frustrerend’ voor de actrice.

harry meghan cressida bonas
Gespot in het publiek: Cressida en Harry zitten knie aan knie in 2014. (Beeld: Brunopress)

En toen Meghan

Dat de mediadruk op Meghan vanaf het begin van hun relatie hoogtij vierde, vond de prins dan ook moeilijk te verkroppen. Om een herhaling van zijn eerdere relaties te voorkomen, bracht hij daarom in november 2016 een redelijk uniek statement naar buiten. “Hij (prins Harry, red.) is zich bewust van de significante nieuwsgierigheid naar zijn privéleven. Hij heeft zich hier nooit comfortabel bij gevoeld, maar heeft geprobeerd een dikke huid te ontwikkelen wat betreft de hoeveelheid media-interesse die hierbij hoort”, begon het relaas.

Maar al snel laat Harry via zijn perssecretaris weten hoe hij er écht over denkt. “Maar de afgelopen week is er een grens overgegaan. Zijn vriendin, Meghan Markle, is onderworpen aan een vloedgolf van abuse and harassment“, viel er te lezen. De felle bewoordingen in het stuk waren een flinke shock voor veel lezers. Het is immers ontzettend ongebruikelijk dat de royals zich uitlaten over hun privéleven – laat staan in zulke stevige bewoordingen.

Exit Harry en Meghan

Hoewel de royal in het begin van zijn relatie dus nog de hoop had op een rustig royal bestaan samen met zijn grote liefde, weten we inmiddels hoe het sprookje verder ging: een niet-aflatende stroom van artikelen vol kritiek en opruiing over de voormalig actrice. Met als gevolg? Einde oefening in de UK voor Harry en Meghan. Zij trokken hun handen af van hun royal bestaan – nu de roddelpers nog.

Bron: Hello Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws