Het lieve gebaar van Lady Di voor prins Harry dat harten deed smelten

De prinses is altijd heerlijk gewoon gebleven, dat blijkt maar weer.

Dat prinses Diana een geweldige moeder was voor haar twee zonen, is algemeen bekend. Nu heeft haar vroegere chef een lief weetje over de band tussen de prinses en haar jongste zoon Harry onthuld. Onze harten smelten ervan!

Normale opvoeding

Prinses Diana was dol op haar twee zoons. Helaas heeft ze slechts een deel van hun jeugd mee kunnen maken. Toen de prinses in 1997 overleed, was prins William 15 jaar oud en prins Harry pas 12. Ze maakte indruk op veel mensen over de hele wereld door hoe down to earth ze was. Dat kwam ook naar voren in de manier waarop ze William en Harry opvoedde. Hoewel het prinsen zijn, wilde ze dat ze zo normaal mogelijk zouden opgroeien. Ze stond er bijvoorbeeld op dat haar zoons niet te veel cadeaus kregen met Kerst. In plaats daarvan werd een deel van de cadeaus aan mensen in armoede geschonken. Ook was prins William de eerste erfgenaam van de Britse troon die naar een openbare school ging.

Respect en ondeugd

Andere dingen waar ‘The People’s Princess‘ om bekendstond bij de opvoeding van haar zoons, was dat ze het belangrijk vond dat ze contact maakten. Ze moesten regelmatig een praatje maken met het personeel en leerden dat die mensen als familie voor hen waren. Ook mochten ze best ondeugend zijn, zolang ze maar niet betrapt werden. Diana overlaadde William en Harry zowel privé als in het openbaar met liefde en was apetrots op hen.

Beeld: BrunoPress, Newspix International

Toestemming op een briefje

Carolyn Robb was vroeger de familiechef van prins Charles en prinses Diana. Ze heeft aan Fatherly een aandoenlijk feitje uit de doeken gedaan over de opvoeding van prins Harry. Daaruit blijkt maar weer eens hoe speciaal de band tussen Harry en zijn moeder was. Het verhaal is als volgt: Harry wilde graag een van zijn favoriete toetjes als ontbijt. Robb zei dat daarvoor eerst toestemming van Diana nodig was. Harry stormde de ruimte uit om het aan zijn moeder te vragen en kwam terug met een briefje. Daarop was ‘Mummy says it’s okay!‘ geschreven. De kleine prins heeft vervolgens genoten van een zoet ontbijt. Een aandoenlijk moment dat wederom bewijst hoe heerlijk gewoon Diana ondanks haar royal status is gebleven.

Bron: The List | Beeld: BrunoPress, Newspix International

Laatste nieuws