Droevig nieuws voor Duchess Camilla deze week

De Duchess heeft het niet makkelijk.

Terwijl Camilla en Charles genieten van al het moois dat Noord-Ierland te bieden heeft, krijgt hun tour een zwart randje. De Duchess of Cornwall heeft namelijk bijzonder droevig nieuws gekregen over haar familie.

Triest nieuws voor de Duchess

Zo werd gisteren bekend dat Camilla een familielid heeft verloren. De barones Elspeth Howe, haar tante van vaderskant, is komen te overlijden. “Het is een trieste periode voor de hele familie”, reageerde Camilla op het nieuws.

De familie van de barones bevestigde haar heengaan met een emotioneel statement: “Met diepe droefheid laat de familie Howe weten dat Baroness Elspeth Howe of Idlicoteweduwe van wijlen Lord Geoffrey Howe of Aberavon, gisteravond laat is overleden op 90-jarige leeftijd in haar huis in Idlicote, Warwickshire, na een dapper gevecht met kanker”, delen ze.

“Ze zal intens gemist worden door haar hele familie en vele vrienden. We zijn ontzettend trots op haar vele prestaties, vooral haar inzet voor zaken die haar na aan het gingen, die ze zo effectief steunde tijdens haar opmerkelijke leven”, voegt de familie hier nog aan toe.

Baroness Elspeth Howe of Idlicote

De barones, Camilla’s tante, was de dochter van de schrijver Philip Morton Shand en zijn vierde vrouw, Sybil Mary Shand. Dit maakt de barones een halfzus van Camilla’s vader, Major Bruce Shand. De barones was bijzonder betrokken bij allerlei politieke zaken. Zo zette zij zich in voor gendergelijkheid als voorzitster van de Equal Opportunities Commission, en was ze actief in het Britse House of Lords.

camilla droevig nieuws
Met het iconische budgetkoffertje van het kabinet: Elspeth poseert trots naast manlief George in 1983. (Beeld: Brunopress)

Een bijzonder detail is dat deze bijzondere dame getrouwd was met Geoffrey Howe, een politicus onder Thatcher die verschillende rollen in haar kabinet vervulde – en uiteindelijk werd gezien als een belangrijke reden voor haar fall from grace. Sir Geoffrey Howe werd in 1992 gepromoot tot baron, wat Elspeth tot een Lady maakte. Vanwege haar eigen verdiensten zou Elspeth in 2001 ook zélf een promotie krijgen, met de daarbij behorende titel ‘Baroness Howe of Idlicote’. Zo had zij dus dubbel recht op de aanspreekvorm Lady, wat wel tot grappen leidde dat zij ‘once, twice, three times a lady’ zou zijn.

Noord-Ierland

Voorlopig maken Camilla en Charles hun tour door Noord-Ierland dutifully af. Want hoe tragisch de familieomstandigheden ook: de royale plicht roept. We verwachten uiteraard dat de Duchess wel bij de uitvaart van haar geliefde tante aanwezig zal zijn, maar wanneer die plaatsvindt, is nog niet bekend.

Bron: The Guardian, Hello Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws