Waarom Meghan Markle haar titel niet meer gebruikt

Bij haar nieuwste project stelt de Duchess zich voor als 'Meghan', niets meer en niets minder.

Niet zo lang geleden stelde Meghan zich steevast voor als ‘Meghan, Duchess of Sussex‘. Maar bij haar laatste project laat ze haar titel plotseling achterwege. Tuurlijk, iedereen weet ook wel zonder het Sussex-stukje met wie we te maken hebben, maar waarom laat de hertogin ‘m nu opeens vallen? 

DOSS

Haar aanspreektitel ‘Koninklijke Hoogheid’ heeft ze moeten inleveren, maar ook na haar royal exit is en blijft Meghan de hertogin van Sussex. Nadat ze opstapte als werkend lid van de koninklijke familie kon Meghan haar titel blijven gebruiken, en dat deed ze dan ook. Meg werd zelfs afgelopen herfst nog gezien met een gepersonaliseerde Dior-tas waarop de letters ‘DOSS’ prijkten, een afkorting voor Duchess of Sussex. Toch introduceert Meghan zich in haar nieuwe podcastproject Archetypes simpelweg als ‘Meghan’, nothing more, nothing less. Volgens een expert is het een heel bewuste keuze om haar koninklijke titel nu juist níet te gebruiken.

Een stukje rebranding

Goed, de deskundige in kwestie is Tina Wilson, eigenlijk een dating expert. Niet per se een royaltykenner dus, maar Tina weet wel alles over hoe je jezelf het beste voor kunt stellen en hoe je de juiste indruk achterlaat. Aan Express vertelt Tina dat ze het een slimme zet vindt van Meghan om in de introductie van haar podcast alleen haar voornaam te gebruiken.

“Alleen haar voornaam gebruiken is strategisch op twee slimme manieren. Allereerst heeft Meghan het idee dat ze geen introductie meer nodig heeft, ze wil bekendstaan op een first name basis, zoals de grote namen als Madonna. Ten tweede wil ze dat mensen zich in haar kunnen herkennen, en haar officiële titel gebruiken helpt daar niet bij.”

Podcaststem

Tina Wilson heeft de teaser van Meghans podcast Archetypes al grondig geanalyseerd. “De woorden die ze gebruikt zijn ‘jij’, ‘onze’ en ‘wij’. Meghan wil dat luisteraars het idee hebben dat ze op dezelfde weg zijn en dat ze dezelfde ervaringen hebben gehad. Alleen haar voornaam gebruiken maakt het erg persoonlijk en het is haar manier om een band op te bouwen met haar publiek. Formele titels zouden haar alleen maar afstandelijker maken.” Daarnaast merkt Wilson op dat Meghan hier een echte ‘podcaststem’ opzet. “Iets wat mensen ook wel kennen als een ’telefoonstem’. Het is niet haar echte stem, maar een versterkte versie van hoe Meghan haarzelf ziet en hoe ze wil dat andere mensen haar zien.” Volgens de relatie-expert kan Meghan Markle zichzelf zo op een nieuwe manier neerzetten. “Misschien probeert ze zichzelf te rebranden en het imago dat mensen van haar hebben te veranderen.” Zijn de Duchess-dagen dan toch voorbij?

Archetypes, de podcast van Meghan over de vooroordelen waar vrouwen mee te maken krijgen, zal vanaf zomer 2022 te beluisteren zijn op Spotify.

Bron: Express | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws