Alles wat we weten over Meghans nieuwe podcast

We gaan veel van de Duchess horen!

Reken maar dat we veel van Meghan Markle gaan horen komende maanden! Deze zomer komt de hertogin van Sussex eindelijk met haar eigen podcast. Wat kunnen we verwachten?

Deal met Spotify

In 2020 sloten prins Harry en hertogin Meghan een deal met Spotify om een exclusieve podcast op te nemen. Die heeft echter lang op zich laten wachten. Er verscheen één kerstspecial en daarmee was de kous af. Al lijkt er nu, na meer dan een jaar radiostilte rondom de podcast, weer schot in de zaak te komen. Niet alleen heeft Meghan de titel van haar nieuwste project bekendgemaakt, ook staat er al een voorproefje online.

Archetypes

Afgelopen donderdag presenteerde de hertogin de naam en het onderwerp van haar podcast. Archetypes gaat-ie heten, meteen weer een mooie knipoog naar de naam van de stichting van de Sussexjes, Archewell, en natuurlijk naar die van zoontje Archie. Maar vooral sluit de naam aan bij de inhoud van de podcast. Meghans luistershow zal namelijk gaan over, you guessed it, archetypes en stereotypen waar vrouwen mee te maken krijgen.

“Dit is Archetypes – de podcast waarin we de etiketten die vrouwen terug proberen te houden ontleden, verkennen en omverwerpen”, legt de Duchess of Sussex uit in een eerste fragment dat nu online is verschenen. “Ik ga het gesprek aan met vrouwen die maar al te goed weten hoe deze typecasts ons verhaal vormgeven. Ook spreek ik met historici om te begrijpen hoe deze eigenlijk zijn ontstaan.”

Releasedatum

In de teaser laat de hertogin weten dat de podcast ‘binnenkort’ zal verschijnen, dus helaas kunnen we je nog niet vertellen wanneer je meer van Meg zult horen. Eerder lieten bronnen rondom Archewell weten dat de show in de zomer van start zal gaan.

Netflix-serie

Archetypes is niet het enige streamingsproject waar Meghan Markle momenteel aan werkt. Ook heeft ze de handen ineengeslagen met Netflix als uitvoerend producent voor de animatieserie Pearl, over een ’12-jarig meisje dat zich laat inspireren door verschillende invloedrijke vrouwen uit de geschiedenis’. Wat wederom laat zien dat de hertogin van Sussex de empowerment en gelijkheid van vrouwen hoog in het vaandel heeft staan. En nee, helaas is ook van Pearl nog niet bekend wanneer we ervoor kunnen gaan zitten. Eén ding is zeker: met meerdere projecten in de pijplijn geeft Meghan haar post-royal rol steeds meer vorm. Wij zijn benieuwd!

Bron: People, RTL, Spotify | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws