Prins Harry geeft een glimp in het dagelijks leven van Archie en Lilibet

Tijdens een openhartig gesprek over mentale gezondheid geeft de hertog een zeldzaam inkijkje in het dagelijks leven van zijn gezin.

Lees ook

We weten dat Archie sinds kort naar de peuterschool gaat en dat hij en zijn zusje Lilibet hun ouders liefkozend mama en papa (met een Engels accent of course) noemen. Veel meer weten we niet over de kleine Sussexjes. In een livestream over mentale gezondheid maakt prins Harry een uitzondering en geeft hij een zeldzaam inkijkje in het dagelijkse leven van zijn gezin. 

Mentale gezondheid

De hertog van Sussex schoof deze week aan bij een livestream, waar hij samen met tennisster Serena Williams en BetterUp-oprichter Alexi Robichaux openhartig sprak over mentale gezondheid. Het is geen geheim dat Harry problemen heeft gehad met zijn mentale gezondheid. Zo gaf hij in het gesprek toe dat hij ‘een burn-out heeft gehad’ en eerder het gevoel had dat hij ‘aan het einde kwam van alles wat ik had’.

Dagelijkse routine

Prins Harry heeft self care en meditatie dan ook hoog in het vaandel staan. Maar met twee jonge kinderen in huis kan dit nogal eens lastig zijn. Zo vertelt de hertog dat hij net een half uur tot 45 minuten voor zichzelf kan pakken als zijn oudste kind Archie naar school is gegaan en zijn dochter Lilibet aan het slapen is.

Archie, die in mei drie wordt, gaat sinds kort naar de peuterschool. Op deze school leert hij dingen als ‘emotionele geletterdheid’, mindfulness, hoe je aardig kunt zijn en hoe je voor het milieu kunt zorgen. Volgens Californische bronnen brengt en haalt Harry Archie meestal. “Hij lijkt een goede vader”, vertelde een van de bronnen eerder aan The Mirror. Ook wist de insider te vertellen dat de achterkleinzoon van de Queen vaak gezien wordt met een broodtrommel met ruimtethema (the more you know).

Moment voor zichzelf

Nadat Harry zijn zoon naar de peuterschool heeft gebracht en voordat zijn jonge dochter (op 4 juni viert Lili haar eerste verjaardag) wakker wordt, neemt hij een moment voor zichzelf. Deze korte tijd gebruikt hij om aan zichzelf te werken en zichzelf te verbeteren, zo vertelt hij in de livestream. “Het is ofwel om te trainen, met de hond te wandelen, de natuur in te gaan, misschien te mediteren”, aldus de hertog.

Anderen helpen

Toch blijft het elke dag weer een uitdaging om zo’n me-momentje te pakken, vertelt Harry. Vooral als hij anderen wil helpen. “Als je er voor andere mensen moet zijn, is de zelfzorg het eerste wat wegvalt.” Dat kan goede vriendin Serena Williams beamen. De tennisster vertelt dat Harry een soort coach voor haar was en dat ze ‘uren achter elkaar’ hebben gepraat.

Het is dan ook niet gek dat Harry sinds maart 2021 bij het BetterUp-platform werkt als chief impact officer. Het platform heeft als doel om cliënten aan coaches te matchen die hen kunnen helpen met hun persoonlijke ontwikkeling. “Ik denk dat mensen op elkaar en op professionele hulp zullen moeten vertrouwen. Maar niet alleen professionele hulp. Ook vrienden, familie, misschien volslagen vreemden. Iedereen kan jou helpen in dat coachingstraject”, vertelt Harry.

Daar sluit Serena zich helemaal bij aan en ze voegt toe: “Ik weet dat ik veel grappen maak, maar Harry is eigenlijk een van mijn coaches. Als ik hem zie, lost hij altijd al mijn levensproblemen op.”

Bron: Mirror | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook