Terugblik: Duchess Kate in Downton Abbey

In afwachting van de nieuwe film duiken we nog even de archieven in!

We kunnen niet wáchten op de tweede Downton Abbey-film, die eind april in de bios te zien zal zijn. Aangezien we nog ruim een week geduld moeten hebben, duiken we de Downton-archieven in om de trek ’n beetje te stillen. En wie komen we daar tegen? Duchess Kate!

Royal fans

Zes seizoenen lang konden we ‘meekijken’ met de familie Crawley, de bewoners van het gigantische landhuis Downton Abbey, en hun personeel. Hoewel het kostuumdrama al jarenlang niet meer op de buis is, heeft de serie nog altijd een (groot!) plekje in ons hart. We hebben goed gezelschap, want ook de Britse royals zijn dol op Downton. De Queen is liefhebber, en prins William noemde het ooit ‘een van de favoriete programma’s van Catherine en mij’. Waarna lucky Kate een bezoekje mocht brengen aan de set.

De Duchess bij Downton

Dan hebben we ’t alweer over zeven jaar geleden, toen het zesde seizoen van de serie werd opgenomen en de hertogin nog zwanger was van prinses Charlotte.

Kate in gesprek met Joanne Froggatt (‘Anna Bates’) en Michelle Dockery (‘Lady Mary’), maart 2015. Beeld: BrunoPress

“Ik zette mezelf voor schut voor de hertogin van Cambridge”, vertelde actrice Joanne Frogatt (Anna Bates) later over de ontmoeting. “Ze bezocht de set en kwam binnenwandelen terwijl Michelle en ik een scène aan het opnemen waren in de slaapkamer van Lady Mary. Ze zei: ‘Het voelt erg gek om in je slaapkamer te staan!’. En ik antwoordde: ‘Tja, niet veel mensen mogen Lady Mary’s slaapkamer binnenkomen.’ Ik bedoelde het niet als een dubbele boodschap, maar ik zag de hertogin een seconde glimlachen.”

Michelle Dockery (‘Lady Mary’) en Oliver Barker (‘George Crawley’) met de hertogin. Beeld: BrunoPress

Actrice Michelle Dockery koestert warme herinneringen aan het bezoek, al voelde ze zich ‘behoorlijk nerveus’ toen ze in het bijzijn van de hertogin een scène moest spelen. “Maar ze was zo charmant, vriendelijk en betoverend, het was zo’n speciale dag voor iedereen.”

De hertogin komt ook ‘Downstairs’ om de hand te schudden van Phyllis Logan (Mrs Hughes). Beeld: BrunoPress

Laura Carmichael, die Lady Edith speelt in de serie en films, was ook onder de indruk van Kate Middleton. “We werden allemaal behoorlijk verlegen en zij leidde het gesprek. Het was heel leuk. Ze is zo normaal. Ik weet dat iedereen dat zegt, maar ze probeert echt iedereen op z’n gemak te stellen.”

Lady Mary en de Middletons

Lady Mary-actrice Michelle Dockery is trouwens geen onbekende van de Middletons. Zo kent ze ook James en Pippa Middleton, de broer en zus van hertogin Kate. “Ze kwamen een paar jaar geleden op de set en toen heb ik [Pippa] ontmoet, daarna kwam ik haar nog eens tegen op Wimbledon. Ze zijn groot fan van de show”, vertelde Michelle aan E! News.

Pippa Middleton en Michelle Dockery kunnen het goed met elkaar vinden! Beeld: BrunoPress

“Je weet nooit precies wie je daar tegenkomt, dus het was heel speciaal”, zei Michelle over dit Wimbledon-moment. Als we de foto’s mogen geloven kan ‘Lady Mary’ het uitstekend vinden met de famous ‘zus van.’

Het kan bijna niet anders of de Middletons zitten 28 april ook in de bioscoopzaal om de nieuwe film Downton Abbey: A New Era te kijken. Of mogen we zelfs nog op een royal rodelopermomentje hopen tijdens de première in Londen?

Bron: Marie Claire UK, Harper’s Bazaar UK, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws