Queen Elizabeth viert geen gebruikelijke Pasen

Vanwege haar gezondheid haalt de Queen een belangrijke afspraak uit de agenda.

Vandaag, op Witte Donderdag, laat Queen Elizabeth al een koninklijke traditie aan zich voorbijgaan. En ook Eerste Paasdag zal er niet zo uit zien als gebruikelijk. 

Paasfeest

Traditiegetrouw bezoekt Queen Elizabeth elk jaar tijdens Pasen een kerkdienst in St George Chapel, de huiskapel van Windsor Castle. Hoewel dit een belangrijke ‘afspraak’ is in de koninklijke agenda, hoeven we Her Majesty helaas dit jaar niet in de kerkbanken te verwachten. Volgens paleisbronnen van Hello! slaat de Queen de paasdienst komend weekend over vanwege mobiliteitsproblemen. Al langere tijd zou de Britse koningin problemen hebben tijdens het lopen, maar ze blijft liever thuis dan dat ze in rolstoel voor de camera’s verschijnt. Of de andere royals wel naar de kerkdienst komen, is nog niet bekend.

Geld uitdelen

Normaal gesproken heeft de Queen ook op Witte Donderdag een belangrijke afspraak in de agenda staan. De donderdag voor Pasen deelt ze ‘maundy money’ uit, zakjes geld voor mensen die een aanzienlijke bijdrage aan de maatschappij hebben geleverd. Verwacht geen grote bedragen, want het is vooral een symbolisch gebaar. De ontvangers krijgen een cent voor elk jaar dat de Queen oud is. Omdat Elizabeth volgende week haar 96ste verjaardag viert, is de ‘maundy money’ dit jaar dus 96 cent. En vooruit, een speciale herdenkingsmunt voor het jubileum van de Queen.

De Queen en kleindochter Beatrice tijdens de Maundy Money service in 2019:

Beeld: BrunoPress

Voor het eerst sinds 1970 heeft Queen Elizabeth de geldtraditie overgeslagen (tijdens de pandemie verstuurde ze de munten per post). Vandaag vielen prins Charles en hertogin Camilla in voor de koningin om de muntstukken uit te delen.

Langzaam maar zeker laat Queen Elizabeth zo steeds meer taken aan haar oudste zoon en opvolger over. Naar verluidt bekijkt de bijna 96-jarige vorstin tegenwoordig dag voor dag hoe het met haar gezondheid gaat en of ze afspraken moet verzetten of toch zelf kan gaan. Hopelijk lukt een paasbrunch met de familie en een klein verjaardagsfeestje volgende week wel!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws