Queen Elizabeth spreekt over haar gezondheid: ‘Erg vermoeid’

Vanuit het paleis videobelt Her Majesty met zorgpersoneel.

Het was ongetwijfeld geen makkelijk weekend voor Queen Elizabeth, die afgelopen zaterdag stilstond bij de sterfdag van haar geliefde prins Philip. Toch verscheen ze de volgende dag monter voor de webcam vanuit Windsor Castle om met zorgpersoneel te praten.

Grote vermoeidheid

De Queen woonde via een videoverbinding de opening van een nieuwe ziekenhuisvleugel bij die naar haar is vernoemd. Daarbij maakte ze een praatje met zorgpersoneel en patiënten van deze Royal London Hospital’s Queen Elizabeth Unit, en liet ze ook horen hoe ze zich zélf voelt na haar coronabesmetting van een paar weken geleden. In gesprek met Asef Hussain, die lange tijd in een rolstoel zat door het coronavirus, zei Queen Elizabeth: “Gaat het nu beter met u? Ik ben blij dat het beter gaat. Je blijft er erg vermoeid door, nietwaar, deze verschrikkelijke pandemie.”

Lovende woorden

De nieuwe ziekenhuisafdeling met haar naam werd in slechts vijf weken gebouwd. “Fantastisch wat er gedaan kan worden wanneer het nodig is”, aldus een stralende Queen. “Jullie zijn de recordbouwers toch? Jullie hebben het zo snel moeten doen!”

Gezondheid

Queen Elizabeth liep in februari 2022 het coronavirus op. Ze is inmiddels weer aan de betere hand, maar houdt zoveel mogelijk rust en werkt veel vanuit huis (of nu ja, paleis). “Het gaat nu veel beter met haar, ze had alleen milde klachten”, liet prins Charles vorige maand over de gezondheid van zijn moeder weten. Later deze maand hoopt de Queen haar 96ste verjaardag in goede gezondheid te vieren.

Bron: Hello! | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws